<b>SLUTTSYKLET</b> Andy Schleck legger opp på grunn av skaden han pådro seg i en velt under sommerens Tour de France. Her vinner han sin kanskje mest ikoniske seier som sykkelrytter, på toppen av Galibier. (AP Photo/Christophe Ena)

SLUTTSYKLET Andy Schleck legger opp på grunn av skaden han pådro seg i en velt under sommerens Tour de France. Her vinner han sin kanskje mest ikoniske seier som sykkelrytter, på toppen av Galibier. (AP Photo/Christophe Ena)

Andy Schleck legger opp

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.10.14 11:14

Del på    

Les hvorfor her.

(procycling.no): En kneskade setter en stopper for Andy Schlecks fantastiske sykkelkarriere.

Trek-rytteren annonserte på en pressekonferanse i Luxembourg at han er ferdig som proffsyklist denne høsten.

– Avgjørelsen ble tatt på grunn av kneskaden jeg pådro meg under starten av årets Tour de France. I 2015 er jeg ikke syklist mer, fortalte en gråtkvalt Schelck under pressekonferansen.

Sto av touren etter velt i London

29-åringen var involvert i en velt under avslutningen av etappe 3 mellom Cambridge og London.

Han skadet kneet og sto av rittet den påfølgende dagen.

Han forteller at veien tilbake etter kneskaden har vært svært tung:

– Jeg hadde helst fortsatt kampen, men det ser ikke ut til at kneet tillater det. Siden velten i Storbritannia har det knapt vært framgang. Leddbåndene er leget, men brusken er en annen historie. Jeg har jobbet hardt med rekonvalensen, men har forstått at det kan oppstå varige mén om jeg presser ytterligere. Derfor var dette den beste løsningen.

Fikk hevelse i kneet

Schleck forteller at han har syklet rolige turer av to, tre og fire timer, men når han har forsøkt å sykle i fjellene, har det oppstått en hevelse i kneet, og smertene har vendt tilbake.

– Jeg tok en avgjørelse om at jeg var ferdig med sykkelsporten nå, i hvert fall på proffnivå. Jeg avslutter karrieren på slutten av året.

Andy Schleck har stått på podiet i de store treukersrittene ved fire anledninger. Han vant Tour de France i 2010 og Liège-Bastogne-Liège året i forveien.

Hans mest ikoniske seier var etappeseieren på Galibier under Tour de France i 2011.

Tagget med: , , ,

Les også disse