BRA SPURT: Susanne Andersen endte like utenfor podiet i søndagens italienske endagsritt. Her fra Tour of Norway. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Andersen spurtet til fjerdeplass

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.10.19 17:15

Del på    

Kjempet om seieren i GP Bruno Beghelli.

(procycling.no): Susanne Andersen kjempet helt i toppen i søndagens GP Bruno Beghelli.

Rittet samlet seg inn på de siste ti kilometerne og en rask massespurt i Monteveglio avgjorde det 80 kilometer lange rittet.

Marta Bastianelli (Italia) spurtet raskest og tok sin 11. seier for sesongen. Den italienske mesteren vant like foran det nederlandske supertalentet Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg). Italienske Chiara Consonni (Valcar-Cylance) var ikke langt bak på tredjeplass.

Trioen på toppen var et par meter foran resten av spurterne der Andersen tok fjerdeplassen. Dette er 21-åringens 16. topp ti-plassering i 2019.

– Jeg synes vi kjørte et veldig godt ritt som lag. Alle fikk brukt sine kvaliteter. Vi ønsket først å være med i bruddet der vi hadde Franzi (Koch) som ga gass i utforbakken og de andre jentene i motbakken. Vi var alltid nær hverandre og kommuniserte godt. Vi fulgte med alle de farlige bruddene, sier Andersen i en pressemelding.

Etter god laginnsats var en sving på siste kilometer som spolerte seierssjansen for Stavanger-syklisten før oppløpet.

– Det var nesten et perfekt ritt. Etter at jeg måtte tette en luke som åpnet seg i en sving med 700 meter igjen så hadde jeg ikke det siste kicket og styrken jeg trengte for å havne på podiet. Men jeg synes vi kan være stolte over hvordan vi kjørte i dag, konkluderer 21-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det norske landslaget syklet også det italienske endagsrittet. Emilie Moberg ble beste rytter. Haldenseren hang også bra med i spurten og endte til slutt på 11. plass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse