FOTO: Hitec Products-Birk Sport

FOTO: Hitec Products-Birk Sport

Andersen slukt på oppløpet i Tour de Yorkshire

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.18 12:37

Del på    

Urytmisk spurt for den norske 19-åringen.

(procycling.no): Line Marie Gulliksen gjorde et fantastisk forarbeid for lagvenninnen Susanne Andersen på vei inn mot mål i Doncaster.

Det var snakk om første etappe av Tour de Yorkshire, og Hitec Products-Birk Sport var ankommet Storbritannia med mål om kapre en ny topplassering.

Gulliksen og Andersen gikk offensivt til verks. Etter at bruddet ble kjørt inn cirka 15 kilometer unna mål, holdt Gulliksen Stavanger-jenta godt plassert inntil hun slo ut med 1,1 kilometer igjen til streken.

Fikk aldri startet spurten

Instinktivt fulgte Andersen et initiativ fra Canyon SRAM ute til venstre, der også Team Sunweb forsøkte å få Floortje Mackaij i posisjon.

Det var imidlertid på motsatt side det skulle åpne seg. Der ble Kirsten Wild avlevert i perfekt posisjon, og hun bare økte ledelsen inn mot streken.

Ingen hadde krefter til å komme seg forbi den rutinerte nederlenderen, og bak i feltet kunne en av lagvenninnene fra WiggleHigh5 strekke armene i været.

– Det ser enkelt ut, men det er aldri det. Det var en fantastisk innsats fra hele laget som lå bak. Jeg liker virkelig denne avslutningen, fortalte Wild etter målgang.

Hun vant også etappen her under Tour de Yorkshire i 2016.

Amalie Dideriksen forsøkte å komme seg forbi, men måtte ta til takke med andreplass for Boels-Dolman. På tredjeplass sikret Alice Barnes en oppløftende tredjeplass for Canyon SRAM.

Topp 10, 1. etappe (referat følger under):
1. Kirsten Wild (WiggleHigh 5) 3.28,30
2. Amalie Dideriksen (Boels Dolmans) samme tid
3. Alice Barnes (Canyon-SRAM) st
4. Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg Cycling) st
5. Marta Bastinelli (Alé Cipollini) st
6. Sara Mustonen (Experza-Footlogix) st
7. Floortje Mackaij (Team Sunweb) st
8. Abby-Mae Parkinson (Trek-Drops) st
9. Neah Evans (Storey Racing) st
10. Severine Eraud (Experza-Footlogix) st

Slik gikk det til:

132,5 kilometer mellom Beverley og Doncaster sto på menyen under den første etappen av kvinnenes Tour de Yorkshire.

Etappen ville høyst sannsynlig munne ut i en massespurt, mens fredagens etappe mellom Barnsley og Ilkley var tilpasset klatrerne.

På tross av trusselen om samling mot slutten, fant Anna Christian (Trek-Drops) og Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg Cycling) forsøkte seg i brudd, etter at et forsøk som inneholdt Meike Uiterwijk (Parkhotel Valkenburg Cycling) og Georgi Pfeiffer (Jadan-Weldtite).

Med 15 kilometer igjen var det slutt for bruddet. Anna Christian var den siste som ble hentet inn, etter at van Gogh måtte kapitulere noen kilometer i forveien.

Underveis var Danielle Rowe (Great Britain) påpasselig fremme og hentet de siste bonussekundene på de to innlagte spurten. Ved målgang ventet ytterligere 10, 6 og 4 sekunder til de tre raskeste rytterne.

Hitec tok ansvar for Andersen

På vei inn mot den avsluttende mila var Ingrid Lorvik påpasselig i framre del av feltet for å nøytralisere flere av angrepene som kom.

Hitec Products-Birk Sport hadde både med seg Tatiana Guderzo og Susanne Andersen som ønsket å vise seg fram i massespurten.

I en relativt lite hendelsesrik etappe gikk de siste kilometerne med på å samle lagene foran avslutningen. Kirsten Wild (Wiggle High5), Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans), Rowe (Great Britain) og Marta Bastinelli (Alé Cipollini) var blant rytterne som hadde forhåpninger med å smykke seg med en etappeseier i Doncaster.

Massespurt

Line Gulliksen gjorde en oppofrende jobb for Andersen mot slutten, mens Canyon SRAM, Team Sunweb og WiggleHigh5 fikk satt opp opptrekkstogene sine.

Fra 1,1 kilometer og inn var rogalendingen nødt til å avslutte jobben selv.

Andersen satt i 7-8 posisjon inn på de siste 300 meterne, men derfra maktet hun aldri å åpne spurten skikkelig.

I stedet fikk Wild en ganske enkel oppgave ute til venstre. Hun ble avlevert i tet og maktet å holde tempoet oppe hele veien inn. Andersen var nok sliten av posisjoneringskampen mot slutten, og endte opp med å bli slukt opp av ryttere som kom i høyere hastighet bakfra.

Dideriksen (Boels-Dolmans) tok andreplassen, mens Alice Barnes (Canyon SRAM) ble nummer tre. Det ble heller ingen topp 10-plassering på Andersen i dag. Selv om Hitec Products viste fram gode takter inn mot avgjørelsen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse