FIRE I BRUDDET: Sven Erik Bystrøm mener han kan være med i finalen på etappen mot Gap. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Ambisjon om å komme meg i brudd

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.07.19 09:33

Del på    

Men Kristoff fremdeles førsteprioritet for Bystrøm.

BELFORT (procycling.no): Sven Erik Bystrøm har så langt i touren hovedsakelig brukt kreftene sine som hjelperytter for Alexander Kristoff og Dan Martin. Foran starten på den syvende etappen, føler haugesunderen at Tour-debuten går godt

– Jeg føler meg veldig bra. Alt har gått bra så langt. Vi har vært gjennom noen harde etapper og det er enda fire etapper igjen til første hviledag. Det handler om å spare på kreftene når du kan og det føler jeg at jeg har klart fint. Jeg føler meg ikke helt nedkjørt, forteller han procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bystrøm må regne med å gjøre ytterligere jobb for Kristoff på de få, resterende spurtetappene, men så kan det åpne seg muligheter for 27-åringen, i uke to og tre av touren.

– Det er de kreftene jeg forhåpentligvis har når jeg har kjørt litt konservativt på de dagene her på de halvharde etappene. Jeg ser fram til det. Jeg har en personlig ambisjon om å komme meg i brudd her på en Tour-etappe.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VIKTIGSTE OPPGAVE: Sven Erik Bystrøm er først og fremst i Tour de France for å hjelpe kaptein og venn Alexander Kristoff. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Lagets kapteiner kommer først

Foreløpig er det ikke noen spesielle etapper han har sett seg ut.

– Jeg må se litt an. Vi har jo andre ryttere på laget og. De knallharde fjelletappene er litt håpløse for meg å gå i brudd på. Men sånne halvharde etapper. Det er vel et par i uke to eller tre.

– For å være helt ærlig så har jeg ikke studert de etappene som kommer ekstremt nøye foreløpig. Men jeg skal ta en kikk på det etter hvert og se om jeg kan plukke meg ut noen etapper. Det hadde vært kult hvis jeg fikk muligheten til å gå i brudd der.

På etappe ti og elleve er det trolig Kristoff-fokus i UAE Team Emirates. Så begynner den virkelige kampen om sammendraget for Dan Martin. Men mens Bystrøm på mange måter er Kristoff sin mann vil iren få sin viktigste hjelp fra ryttere som Fabio Aru, Rui Costa og Sergio Henao.

– Hva sier laget om friheten din?

– Vi har ikke snakket noe særlig om det egentlig. Jeg er først og fremst her for Alex i spurtene. Men touren er lang og hvis det ikke går på bekostning av den jobben jeg skal gjøre for han i spurtene så har jeg fritt fram til å gjøre det jeg vil. Men sånn som på den etappen i går så handler det bare om å spare krefter for å være mest mulig fresh til i dag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SÅ NÆRE: Jelle Wallays spurtslo Sven Erik Bystrøm da de to akkurat holdt feltet fra livet på etappe 18 i fjorårets Vuelta. Foto: Michael Steele/Getty Images

Kjempet om spansk etappeseier i 2018

Bystrøm er i ferd med å bli en garvet WorldTour-proff. Årets sesong er hans femte strake på WorldTour-nivå og med en forlengelse av UAE-kontrakten er den sjette og syvende allerede sikret. Men U23-verdensmesteren fra 2014 venter fremdeles på sin første proffseier. På den 18. etappen i Vuelta a España 2018 var han uhyre nærme i kamp mot Jelle Wallays.

– Jeg var bestemt på å gå i brudd den dagen der. Jeg følte det var en god mulighet. Det var kjekt å kjenne på nervene og det adrenalinet du får når du kjemper om seier. Den gangen der så holdt det dessverre kun til andreplass. Jeg hadde jo selvfølgelig håpet at jeg skulle trekke det lengste strået til slutt.

– Ble det en nedtur? Alex samler ikke på andreplasser, men du er ikke i de situasjonene så ofte?

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det handler ikke om det heller. Det handler om å ta muligheten når den byr seg og jeg er en annen type rytter enn Alex. Han er her for å vinne massespurter. Jeg er her hovedsaklig for å gjøre en jobb for han. Hvis jeg kan få en mulighet i ny og ne selv så går jeg selvfølgelig for det. Det ville vært en drøm å kjempe om etappeseier i Tour de France, men hvis jeg tenker for mye på det og det går på bekostning av laget så er det ikke helt grunnen til at jeg er her jeg heller.

Edvald Boasson Hagen kom seg med i brudd på søndagens etappe. Men Odd Christian Eiking venter fremdeles på sitt første Tour-brudd. Kanskje blir det sammen med Bystrøm.

– Det hadde vært fint det. Han burde jakte noen brudd han og. Han har ikke lykkes helt foreløpig men jeg regner med at han kommer til å fortsette å prøve.

Slik var spillet rundt Kristoffs nye kontrakt

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse