Prøv Procycling Pluss idag

DE TO BESTE: Ceylin del Carmen Alvarado ledet inn på det siste vanskelige partiet, men veltet og mistet sammenlagtseieren til Annemarie Worst (t.h). Foto: Luc Claessen/Getty Images

Alvarado veltet fra sammenlagtseieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.20 14:28

Del på    

Tabbet seg ut like før oppløpet i siste verdenscupritt.

(procycling.no): Før den avsluttende runden av kvinnenes verdenscupen i cyclocross var utgangspunktet enkelt: Den som vant i Hoogerheide av Ceylin Del Carmen Alvarado og Annemarie Worst ville samtidig vinne verdenscupen sammenlagt.

Før det niende rittet i UCI sin verdenscup sto Alvarado med 430 poeng og Worst med 425.

De to hang med i kampen om seieren i det avsluttende rittet, og inn på skråpartiet like før mål på siste runde tok Alvarado teten. I den hvite trøya som verdenscuplederen bærer så det uhyre lovende ut for kvinnen som fortsatt kvalifiserer til U23-klassen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men bare noen meter inn på skråpartiet deiset hun i bakken. Lucinda Brand fulgte like bak og kom seg trygt forbi. Hun tråkket inn til sesongens tredje verdenscupseier.

Like bak Brand fulgte Worst, som kom seg trygt gjennom skråpartiet, og sikret andreplassen i Hoogereide. Med det tok hun også igjen de fem poengene hun var bak Alvarado. Verdensmester Sanne Cant ble nummer tre foran europamester Yara Kastelijn. En slagen Alvarado trillet over målstreken som sjettekvinne.

Worst plukket 70 poeng for sin andreplass og endte med 495 poeng sammenlagt. Femteplassen til Alvarado sørget for totalt 480 poeng og en ledelse som glapp på de siste meterne av verdenscupsesongen.

Katherina Nash fra Tsjekkia er nummer tre i sammendraget med 430 poeng.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse