Prøv Procycling Pluss idag

SLET I ALSACE: Team Joker-Byggtorget og Markus Hoelgaard klarte ikke å innfri forventningene på lørdagens etappe av Tour Alsace. Foto: Team Joker

Joker-Byggtorget på etterskudd i Alsace

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.07.16 19:10

Del på    

Havnet i bakleksa på rittets tøffeste etappe.

(procycling.no): Lørdag var det klart for Tour Alsaces tøffeste etappe, 158 kilometer lang, med en knallhard løypeprofil. Flere tøffe bakker skulle forseres, før det hele skulle avsluttes opp til Lac Blanc. Bjørn Tore Hoem og Markus Hoelgaard var Joker-Byggtorgets kapteiner, og begge lå på skuddhold i sammendraget før lørdagens etappe.

Likevel gikk det ikke helt etter planen for Joker-gutta. Tidlig på etappen slet Hoelgaard mye. Sportsdirektør Svein Erik Vold melder til procycling.no at det var brystsmerter som gjorde at han måtte ned i legebilen etter den første stigningen. I tillegg ble bakkene i hardeste laget for Hoem.

Etterhvert gikk det også avgårde en større gruppe på 24 ryttere. Ole Forfang var den eneste fra Joker-Byggtorget som satt med her. Det var fra denne gruppen at det gikk et brudd på fem ryttere.

Brudd gikk inn
Deler av bruddet holdt unna, og det var Klein Constantia-rytteren Max Schachmann som var sterkest. Han vant etappen foran Scott Davies (Wiggins) og Fabien Doubey (Etupes CC).

I feltet som jaget bak, satt Bjørn Tore Hoem, men han klarte ikke å henge med da det smalt i nest siste bakke. Dermed ble det ingen topplassering for Joker-Byggtorget-laget, som gjorde rent bord under samme ritt i fjor. Det er de ikke fornøyd med, skal vi tro Hoem.

– Vi kan ikke si oss fornøyd med det. Vi hadde håpet på bedre i dag, forteller eresfjordingen til procycling.no etter dagens ritt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IKKE HELT FORNØYD: Bjørn Tore Hoem fikk det tøft på den tredje ordinære etappen av Tour Alsace. Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

IKKE HELT FORNØYD: Bjørn Tore Hoem fikk det tøft på den tredje ordinære etappen av Tour Alsace. Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

Joker-Byggtorget mistet Philip Lindau på en av de tidligere etappene, og som ventet slet Reidar Borgersen i de tøffe bakkene. I og med at Hoelgaard samtidig slet med pusteproblemer, ble det en vanskelig oppgave for det norske kontinentallaget.

– Vi ble sittende med få ryttere i fronten, og hadde ingen med da bruddet gikk. Bak i hovedfeltet ble det egentlig bare å overleve. Det var en litt for ekstrem etappe for min del. Jeg er ingen ren klatrer, så jeg kan ikke håpe på å henge med de aller beste på en sånn etappe. Jeg kunne kanskje kjørt litt mer offensivt, hvis jeg skal være litt etterpåklok.

– Vi har ingenting å tape
I morgen venter den avsluttende etappen. Den inneholder to tøffe stigninger i starten, men er helt flat på slutten. I fjor endte det i spurt, og til den oppgaven har Joker Adrian Aas Stien, som har kjørt imponerende på de foregående etappene. Likevel skal de andre Joker-rytterne kjøre offensivt, og kjøre for å komme med i brudd.

– Vi har ingenting å tape i sammendraget, så vi må bare angripe og håpe at et brudd går inn. Vi har jo Adrian hvis det blir spurt, så han får bare ligge å hvile seg i feltet.

Slik gikk det til:
Hele åtte fjelltopper, hvorav fem var kategoriserte, sto på lørdagens brutale meny i Tour Alsace. Under en stekende fransk sol var det derfor mange som fikk trøbbel allerede fra start av, deriblant Joker-Byggtorgets klatrer Markus Hoelgaard som slet i varmen.

Ole Forfang hadde bedre bein og satt som eneste Joker-rytter med i frontgruppen på 24 ryttere. Ut av den gruppen kom fem ryttere seg løs: Aldemar Reyes (Manzana), Yecid Sierre Sanchez (Manzana), Max Schachmann (Klein Constantia), Fabien Doubey (CC Etupes) og Scott Davies (Wiggins) befant seg i tet etter hvert som dagens tredje stigning sto for tur.

5-mannsgruppen opparbeidet en fin ledelse, 2:33 til en 15-mannsgruppe, med et uttynnet hovedfelt ytterligere 3:15 bak. Bak samlet feltet seg, og hovedfeltet på 30 ryttere inkludert tre Joker-Byggtorget-syklister.

Bruddet fortsatte å øke til det lille hovedfeltet, som stadig ble mindre.  Med 22 kilometer igjen å sykle var avstanden 3.35, men sank til 2.20 før det var en mil igjen.

På imponerende vis klarte utbryterne å holde unna den siste bakken til mål, og det var tyskeren Schachmann som stakk av med seieren.

Tagget med: , ,

Les også disse