<b>TAKKET FOR SEG</b> I en mail har Paolo Bettini redegjort for at Alonso-prosjektet er lagt helt dødt med tanke på 2015-sesongen. Han utelukker likevel ikke at man prøver igjen i framtiden. (FOTO: AP Photo/Antonio Calanni)

TAKKET FOR SEG I en mail har Paolo Bettini redegjort for at Alonso-prosjektet er lagt helt dødt med tanke på 2015-sesongen. Han utelukker likevel ikke at man prøver igjen i framtiden. (FOTO: AP Photo/Antonio Calanni)

– Alonso-prosjektet har stanset helt opp

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.11.14 13:55

Del på    

Tidligere verdensmester bekrefter.

(procycling.no): I en e-mail procycling.no har fått tilgang til, lukker Paolo Bettini døra helt for prosjektet til Fernando Alonso foran 2015-sesongen.

– Beklageligvis, og på grunn av problemer det ikke er min oppgave å gå nærmere inn på, har Alonso-prosjektet i øyeblikket stanset helt opp. Jeg kjenner ennå ikke til intensjonene for framtiden, skriver Paolo Bettini.

Formel 1-stjernen Fernando Alonso ble først koblet til sykkelsporten da han forsøkte å kjøpe opp Euskaltel-Euskadis lisens, høsten 2013.

Forsøket mislyktes, og i stedet forsøkte man å stable et helt nytt WorldTour-lag på plass foran neste sesong.

Ingen garanti for lisens

Et av problemene her var at Bettini, som skulle hjelpe til med rekrutteringen av ryttere, og managementet Novo Group Holdings, var at de ikke kunne garantere ryttere at de hadde lisens før 1. oktober.

I mellomtiden forsvant navn som Alejandro Valverde, Edvald Boasson Hagen og Peter Sagan fra overgangsmarkedet.

Bettini snakket med ryttere både under Tirreno-Adriatico og i løpet av våren, men ingen ryttere ble signert.

Søknad uteble

I søkeprosessen krever UCI at selskapene skal levere en bankgaranti på 975.000 sveitserfrancs og en liste på 10 ryttere under kontrakt innen 1. oktober.

Innen 20. oktober, skal 15 navn være klare. Det er ikke spesifisert at alle kontrakter skal være klare, men alle lagets ryttere skal ha intensjonsavtalen klar innen 1. desember.

Ved fristens utløp i oktober hadde Alonso og Novo Group Holdings verken søkt om lisens verken til verdenstouren eller et prokontinentalt mannskap for 2015-sesongen.

Noen endelig grunn for at prosjektet ble skrinlagt, har ikke blitt annonsert.

Bettini bidrar gjerne

Det er likevel et faktum at 2015-sesongen foregår uten en Formel 1-fører og Dubai-baserte sponsor i sykkelfeltet.

Bettini åpner likevel opp for at prosjektet kan blusse opp igjen i framtiden.

– Om det etter hvert blir bestemt at vi skal prøve å lage et lag, vil det være en fornøyelse å dedikere seg til prosjektet, og legge all min erfaring til utøvernes disposisjon, skriver den tidligere verdensmesteren.

PS! Både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd var i dialog med personer som jobbet for det som skulle bli Fernando Alonsos nye sykkellag.

Tagget med: , , ,

Les også disse