BLANT FAVORITTENE: Dylan Groenewegen har sett bra ut så langt under Dubai Tour. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

VIL JUBLE IGJEN: Etter to tunge sesonger har Dimension Data-ledelsen tro på nye triumfer til Mark Cavendish. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Han er alltid sterkest når folk avskriver ham

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.10.18 17:12

Del på    

Dimension Data-sportsdirektør mener Mark Cavendish kan nå tilbake til toppen.

(procycling.no): Én seier. Slik kan 2018-sesongen til Mark Cavendish oppsummeres. Samme ordkombinasjon kan brukes om 2017-sesongen.

Mark Cavendish ble proff for T-Mobile i 2007. I de ti første sesongene som fulgte på proffnivå tok han minst ti triumfer hvert eneste år. Etter en nærmest evigvarende triumfferd på et tiår ble 2017 et brutalt møte med en ny virkelighet for The Manx Missile.

Cavendish vant åpningsetappen i Abu Dhabi Tour 2017, men i april ble han diagnostisert med Ebstein-Barr virus, som fører til kyssesyke. Resten av sesongen var tung, og Tour de France endte med velt. 2018 ble en ny start, med en ny seier tidlig. Men triumfen på dag tre av Dubai tour ble årets eneste. Stadige velt og skader spolerte våren, og Tour de France endte over en halvtime bak tidsfristen på den 11. etappen.

Det ble bare én rittdag til på hjemmebane i RideLondon-Surrey Classic, som resulterte i en tam tolvteplass. Men briten har ikke tenkt å gi seg, og ledelsen i Dimension Data har troen på 33-åringen.

– Med all respekt mot rittene, men han sikter ikke mot å vinne en etappe i 4 Jours de Dunkerque, sier sportsdirektør i Dimension Data Rolf Aldag til Cycling Weekly.

Det er liten tvil om at det er de store rittene som driver Cavendish. Briten står med 30 etappeseirer i Tour de France, og er kun fire bak kannibalen Eddy Merckx. Ambisjonsnivået til den fyrige Isle of Man-syklisten ble ekstra klart i 2010.

– Om jeg ville vinne små drittseirer, så ville jeg syklet små drittritt, sa den da 25 år gamle spurtkometen.

Tilbake i trening

Dimension Data bekrefter at Cavendish, etter en lengre pause, returnerte til trening for ti dager siden. Spurtveteranen skal være kvitt Epstein-Barr-viruset.

– Han er motivert for å komme tilbake til øverste nivå, og vil være konkurransedyktig allerede i de første spurtene neste år. Jeg tror han ville gitt seg om han skjønte han ikke kunne være på det nivået, vurderer Aldag, og tror ledestjernen til WorldTour-laget ikke vil få en ny sesong i motbakke.

Og tvilen er ikke-eksisterende hos tyskeren som har fulgt Cavendish i en årrekke.

– Han er alltid sterkest når folk avskriver ham. Slik var det i 2015, og da vant han fire etapper i Tour de France og en olympisk medalje. Det er bra at han tok det litt med ro i starten, og gir kroppen litt ekstra hvile nå. Han tar den tiden han trenger.

BEST I 2009: Cavendish tok hele 23 triumfer i sin tredje proffsesong.

Tagget med: , , , ,

Les også disse