INTENSIVERER SATSING: Michael Matthews ble nummer åtte under fjorårets Gent-Wevelgem. Nå utvider han satsingen med opptredener i Omloop Het Nieuwsblad og E3 i Harelbeke. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

INTENSIVERER SATSING: Michael Matthews ble nummer åtte under fjorårets Gent-Wevelgem. Nå utvider han satsingen med opptredener i Omloop Het Nieuwsblad og E3 i Harelbeke. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Allsidige Matthews debuterer i Het Nieuwsblad

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.01.18 11:14

Del på    

I framtida vil det også inkludere Flandern rundt.

(procycling.no): Det er kanskje ikke alle som forbinder Michael Matthews med heroiske stunts på brosteinen, men koblingen er nok ikke så far fetched som den høres ut.

I 2010 ble han kun slått av Marko Kump under U23-versjonen av Flandern rundt.

Det hadde nok en avgjørende betydning for at han forlot hjemlandet og Team Jayco-Skins til fordel for klassikermaskineriet til Rabobank det påfølgende året.

Her ga han seg i kast med Nokere Koerse, Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem. I fjor bunkret han ytterligere mil på brosteinen da han blant annet ble nummer åtte under Gent-Wevelgem.

Tett på seieren i Liège

Neste sesong trappes satsingen ytterligere opp. Matthews gjør som Philippe Gilbert har gjort med stort hell før ham.

Han skal både i aksjon under enkelte av de mer klassiske brosteinsrittene, før han forlenger vårsesongen med de mer kuperte Ardennene.

I fjor var han på skuddhold av det helt store under Liège-Bastogne-Liège, men luka opp til Alejandro Valverde og Dan Martin klarte han aldri å tette – i tillegg sørget et spurtnederlag mot Michal Kwiatkowski for fjerdeplass.

Årets klassikersatsing starter han med åpningshelga i Belgia mot slutten av februar, der han stiller opp under Omloop Het Nieuwsblad.

Avbrekk i Baskerland

Etter den sedvanlige turen innom Paris-Nice, blir det Milano-Sanremo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, Fléche Wallonne og Liège.

Bolken brytes opp midtveis med knallhard matching under Baskerland rundt.

– I framtida er jeg kanskje nødt til å spisse fokuset inn mot én av dem (enten brosteinsklassikerne eller Ardennene), men for nå ønsker jeg å prøve litt av alt, fortalte Matthews til cyclingnews.com under lagpresentasjonen i Berlin.

Skal gjøre comeback i Flandern

I fjor høst varslet australieren at det ikke kom til å bli noe forsvar av hans grønne trøye under Tour de France.

Rett og slett fordi det – i motsetning til Peter Sagan – ikke trigger ham å vinne ting han har vunnet tidligere. Den kan indikere at han heller velger giroen eller vueltaen i 2018.

En gang i framtida ønsker han å vende tilbake til rittet han tok andreplassen bak Kump i 2010 – men da i kraft av proffenes Flandern rundt:

– Å kaste meg uti det nå, hadde nok vært litt i overkant. Spesielt når jeg har så mange andre klassikere på programmet mitt. Jeg skal se an hvordan det går i år når jeg fokuserer mer på det, og vurdere om Flandern skal inn på programmet mitt neste år.

– Liker å bli litt skitten

Tidlig i karrieren holdt Matthews på med motocross, og han sier de mest gjørmete klassikerne minner ham litt om det.

– Jeg liker å gjøre klassikerne. Jeg startet tidlig med motocross, så jeg liker å bli litt skitten. Jeg liker å være ute hele dagen og ankomme mål helt utslitt. Jeg har holdt på litt med cyclocross på trening også, bare for å gjøre noe annet, ta meg helt ut og bli fylt av gjørme. Det er faktisk en god følelse, forteller han.

Matthews tror ikke han behøver å endre treningen sin for mye for å henge med i klassikerne. Det er åpenbart at ritt som Milano-Sanremo og Amstel Gold Race er innenfor rekkevidde:

– Alle klassikerne jeg gjør har innslag av bakker, så du trenger den ferdigheten. Du kan ikke legge på deg for mye, for du trenger den rette balansen mellom watt og kilogram. Jeg skal legge på meg litt ekstra, fordi jeg trolig var litt for mager foran Ardennerklassikerne, men ikke så mye at jeg mister klatrebeina mine.

Tagget med: , , , ,

Les også disse