GOD I QATAR: Alexander Kristoff har nok riktignok ikke de beste minnene fra avslutningen på sitt forrige ritt i Qatar (VM i 2016), men han hadde til vane å prestere meget godt i ørkenlandet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nye Saudi Tour: – Spesialistene i de flamske klassikerne blir rytterne å slå

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.10.19 11:04

Del på    

Arrangøren trekker frem sidevindskjøring som viktig element.

(procycling.no): Mye kan med rette sies om Qatar som idrettsland, men i motsetning til de andre rittene vi har sett i Midtøsten de siste årene, så var det alltid sidevindsgaranti i ørkenen i Qatar.

Det førte til at mange av de store klassikerstjernene hadde Tour of Qatar som en viktig del av oppkjøringen i flere år, frem til rittet ble lagt ned etter 2016-sesongen. Den siste utgaven ble et virkelig fantastisk norsk ritt, med seier på fire av de fem etappene (tre for Alexander Kristoff og én til Edvald Boasson Hagen) og tre topp ti i sammendraget (Kristoff nummer to, Boasson Hagen nummer fem og Sven Erik Bystrøm nummer ni).

Den virkelige kongen av Qatar er dog utvilsomt Tom Boonen, som vant rittet sammenlagt fire ganger og noterte seg for hele 22 etappeseirer. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ti år i Midtøsten for Kristoff

Kristoff har også de siste årene kjørt mye i Midtøsten. Nordmannen har kjørt samtlige utgaver av Tour of Oman siden starten i 2010 med godt hell, men erfaringene fra både Abu Dhabi Tour og Dubai Tour (og da senere UAE Tour) har vært at mangelen på virkelige vindutsatte partier har gjort det vanskelig å få den ønskede treningseffekten ut av rittene og inn mot vårklassikerne.

Til neste år kan det nyoppstartede Saudi Tour ta over den plassen Tour of Qatar hadde i mange år. Rittet arrangeres av ASO uka før Tour of Oman, 4.-8. februar.

Rittet vil starte i Saudi Arabias hovedstad, Riyadh, og vil gå i vekslende landskap med ørken, juv og store byer som innslag. I en pressemelding skriver arrangøren at det også de små bakkene utenfor Riyadh vil gi muligheter for å gjøre etappene i overkant harde for de rene spurterne, mens de også fremhever det å være god i sidevindskjøring som et viktig element.

Konklusjonen er dermed: «I Saudi Tour er det spesialistene i de flamske klassikerne som blir rytterne å slå», skriver arrangøren i pressemeldingen. 

Dermed kan det nok være lokkende for Kristoff, som i år sesongåpnet i Spania før han tok den årlige turen til Oman.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse