MÅ PRESTERE: Daniel Hoelgaard har to mann foran seg på spurtstigen i Groupama-FDJ. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Det er alfa og omega for denne sesongen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.19 17:55

Del på    

Daniel Hoelgaard tror han er nødt til å gripe sjansen tidlig for ikke å bli låst til opptreksrollen.

(procycling.no): De første månedene av Daniel Hoelgaard sin sesong blir avgjørende for rollen han ender vil få i Groupama-FDJ i 2019. En tidlig seier vil bety alt, tror mannen selv.

– Det er nok alfa og omega for denne sesongen. Å kunne dra med seg godfølelsen og ikke drive og jage hele tiden. Så jeg må bare gamble og håpe å få til noe i mars eller april, sier Hoelgaard til procycling.no.

Ved starten av fjorårets sesong var Arnaud Démare selvfølgelig på toppen av spurttronen i det franske WorldTour-laget, men hierarkiet bak monument-vinneren var ikke like åpenbart. Daniel Hoelgaard skulle få mange spurtsjanser i 2018, trodde han. Slik gikk det ikke.

Det begynte med velt i Tour Down Under. En drøy måned uten ritt fulgte. Innen Ålgård-syklisten var tilbake på to hjul igjen hadde en annen unggutt steget fram. Marc Sarreau vant to etapper i Etoile de Bessèges, og plutselig var Hoelgaard tredjemann på rangstigen blant spurterne i FDJ.

– Det var litt stang ut i starten, og så drar du med deg den dårlige flyten utover sesongen, beretter 25-åringen.

– Det er en vanskelig situasjon, men det er bare å sykle fort. Hvis resultatene kommer så vil det alltid komme muligheter. Det er ikke annet jeg kan gjøre enn å sykle så fort jeg kan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRANSK SPURTER: Mens Hoelgaard var ute med skade begynte Marc Sarreau å vinne. FOTO: FDJ

Begynner med samme rolle i laget

For en spurter som Hoelgaard er ikke opptreksrollen et en rolle han ønsker å bli værende i. Vårprogrammet til den raske vestlendingen vil bli satt i løpet av den neste uka, men trolig vil han se mye til Marc Sarreau også i år.

– Rollen blir nok det samme som i fjor i og med at Marc Sarreau har begynt å vinne, så kommer jeg nok til å kjøre litt med han. Og så får jeg nok en frirolle i de rittene der jeg ikke kjører med han eller Démare.

Og det er nettopp der han må gripe sjansen med begge bein.

– Jeg får nok prøve meg i en del av kategori 1-rittene i Frankrike. Vinner jeg noen av dem så vil jeg nok få større sjanser. Jeg må bare starte i det små, og prøve å utvikle det videre.

Han håper dog at det ikke går for lang tid mellom hver spurt. Da blir flyten utfordrende å finne, og spurttrøya vanskelig å bli varm i.

– Man må få lov til å spurte. Du har ikke «edge» som spurter om du får lov til å spurte en gang hver andre måned. Men det er jo bare en vanesak. Blir du satt til å spurte mye så vil du få «edgen» tilbake. Om ikke så vil du miste den, men den kan man alltids finne tilbake igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SESONGDEBUT: Daniel Hoelgaard har allerede tråkket i gang 2019-sesongen. Foto: Daniel Kalisz/Getty Images

God følelse i Australia

Sesongdebuten i Tour Down Under er allerede unnagjort. Tiendeplassen på første etappe ble høydepunktet. Hoelgaard drar litt på det når han får spørsmål om han var fornøyd med prestasjonen i årets første ritt.

– Nja. Ikke egentlig. Det gikk litt stang ut. Jeg var veldig håpefull etter den første spurten. Men så havnet jeg bak velt på de siste spurtene så der var jeg litt satt ut av spill.

Det var ikke etappeplasseringen i Adelaide som gjorde ham fornøyd, men følelsen i beina.

– I den første spurten følte jeg meg veldig bra, men ble låst inne og satt bare og ventet på å finne en åpning. Jeg fikk aldri startet den spurten. Akkurat da var jeg egentlig veldig håpefull for resten av rittet, forteller vestlendingen.

Noe toppresultat kom ikke i Australia, men Groupama-FDJ-rytteren velger å fokusere på den gode følelsen fra første etappe.

– Sitter du med så gode bein på slutten av et WorldTour-ritt, så lover det bra for resten av sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse