FØRSTE SEIER: Edmondson vant sitt første ritt som proff i søndagens mesterskap. Foto: Tim De Waele

Edmondson slo bestekompisen i finalen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.01.18 09:49

Del på    

Mitchelton-Scott-rytteren ble ny australsk mester.

(procycling.no): Sykkelsesongen har så smått trillet i gang, og natt til søndag kåret Australia en ny nasjonal mester på landeveien. Alexander Edmondson er mannen som vil sykle med den australske mestertrøya i 2018.

Mitchelton-Scott-rytteren kom av gårde i brudd sammen med Chris Harper (Bennelong SwissWellness) da rittet nærmet seg finalen. Duoen holdt et bra tempo, og med én kilometer igjen hadde de fremdeles 13 sekunder på forfølgerne. 24-åringen til det australske storlaget feilet ikke, og leverte mesterskapet som er så viktig for Mitchelton-Scott.

– Jeg har ikke ord. Dette betyr så mye for meg. Jeg vil bare takke laget, familien og treneren min for alt de har gjort. Det er en magisk dag for meg, som jeg ikke kommer til å glemme, sier Edmondson i en pressemelding fra laget.

– Jeg kom hit for å gjøre en jobb for gutta, men å reise herfra med mestertrøya er en drøm som går i oppfyllelse.

Seieren i det australske mesterskapet var Edmondson sin første som sykkelproff. Han har syklet for det australske WorldTour-laget siden 2016.

– Du prøver bare å gjøre det riktige for laget. Alle vil vinne, men du ønsker jo bare at en lagkamerat skal vinne. I dag virket det som om alt gikk min vei, konstaterer en rørt Edmondson.

– Det kommer til å ta tid før dette går opp for meg. Jeg forsøker å holde tilbake tårene.

At det var nettopp Chris Harper som endte som motstander i finalen var ekstra spesielt for 24-åringen.

– Chris Harper er en av mine beste venner. Vi bor 500 meter fra hverandre, og vi sykler sammen hver eneste dag. Han er den som pusher meg, og jeg pusher ham. Som oftest er det han som gjør det, forteller Mitchelton-Scott-rytteren.

– Det gjorde det mye vanskeligere siden vi er så gode venner. Du vil bare det beste for kompisen, men du må også passe på lagkompisene. Jeg er så glad over hva han har fått til. Hold et øye med ham, han kommer til å nå langt, skryter den nye mesteren.

Hovedfeltet kom raskt på slutten, og Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) tok andreplassen. Han var bare sekundet bak Edmondson. Vinnerens bruddkamerat Harper endte som tredjemann med Caleb Ewan (Mitchelton Scott) og Nathan Haas (Katusha-Alpecin) på de neste plassene.

Seier med bismak

Triumfen var utvilsomt av det viktige slaget for Mitchelton-Scott, men prisen de måtte betale var høy. På den nest siste runden deiset tempomaskin Luke Durbridge i bakken.

26-åringen brakk sitt høyre kragebein, og mister nå den australske starten på sesongen.

I fredagens temporitt, som ble vunnet av Rohan Dennis (BMC), viste Durbridge gode tegn på form da han tok sølv.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse