KONTROVERSIELL: Debatten rundt Alejandro Valverdes fortid har igjen blusset opp etter VM-seieren. Her avbildet under Saitama Criterium. FOTO: David Ramos/Getty Images

– Jeg har aldri testet positivt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.11.18 13:07

Del på    

Valverde med klar tale rundt dopingutestengelsen og Operación Puerto.

(procycling.no): Etter Alejandro Valverdes etterlengtede triumf i VM i Innsbruck har hans fortid og involvering i Operación Puerto blusset opp igjen, og den ferske verdensmesteren har ved flere anledninger blitt spurt omkring saken, men vært kategorisk og avvisende – blant annet gjennom si at «Operación Puerto er ikke noe jeg bør bli spurt om».

Etter en flerårig prosess endte det opp med at 38-åringen i midten av 2010 fikk en tilbakevirkende utestengelse, som varte ut 2011. Utestengelsen kom på bakgrunn av en prøve tatt av Italias olympiske komite (CONI) under Tour de France i 2008, som de fikk en DNA-match med fra blodbevisene beslaglagt i Operación Puerto.

Movistar-rytteren står likevel hardnakket på sitt, i et nytt intervju med spanske AS.

– Jeg har aldri testet positivt, men det ble bestemt at jeg måtte bli sanksjonert og sånn ble det. Jeg sonet min dom og siden da har min eneste bekymring vært å nyte sykling.

LES OGSÅ: Valverde: – Sykkelsporten er ved god helse

– Har ingenting å angre

Siden han stod på startstreken igjen etter utestengelsen, i Tour Down Under i 2012, har han hatt en formidabel palmarès, som stadig utvides. Det har blitt to seire i Liège-Bastogne-Liège, fire på rad i Flèche Wallonne (2014-2017), i tillegg til podiumplassering i alle tre Grand Tours.

– Hvem som helst kan dømme meg som de vil. Men de bør være klar over at jeg har gjort alt jeg kan for å vise at jeg ikke bare vant ritt før, men etter at jeg kom tilbake fra utestengelsen så har jeg vært enda bedre.

– Jeg tror ikke det er et spørsmål hvorvidt jeg har noe å angre eller ikke, sier han bastant.

Sikter mot giroen

Valverde har tidligere fortalt at han ønsker å sikte mot de olympiske leker i Tokyo i 2020, i en alder av 40 år.

– Jeg tror jeg kan legge opp etter Tokyo. Det vil bli mitt femte OL, og jeg holder fortsatt et godt nivå. Det er den medaljen jeg mangler, sa han tilbake i oktober ifølge Velonews.

LES OGSÅ: Valverde ser mot Tokyo i 2020

Før den tid venter imidlertid 2019-sesongen, hvor Valverde ønsker å se hva han kan få til i Giro d’Italia. Spanjolen har syklet den italienske Grand Tour en gang, i 2016, da tok han en etappeseier og ble tredjemann i sammendraget, bak Vincenzo Nibali og Esteban Chaves.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VANT SHOWRITT: Alejandro Valverde vant Saitama Criterium i Japan søndag. FOTO: David Ramos/Getty Images

– Jeg vet ikke jeg vil gå inn med ambisjoner om å vinne giroen. Det er tydelig at jeg er litt for gammel nå til å prøve å vinne et treukersritt.

Valverde lå i god posisjon til å ende som andremann i Vuelta a España tidligere i høst, men falt igjennom på den siste klatreetappen og ble til slutt nummer fem.

– Jeg ønsker å gjøre mitt beste. Vi får se hvilke lagkamerater som kommer også, om Landa kommer eller ikke, før vi finner ut hva rollen min vil være – utover å nyte rittet.

Selv om han understreker nytelsesaspeketet er det ingen tvil om at mannen med godt over 100 seire i sin profesjonelle karriere, ønsker å fortsette å vinne.

– Jeg er en rytter som liker å vinne, liker å gjøre det bra, liker å hjelpe laget å vinne. Jeg ønsker å fortsette å være en killer og prøve å vinne, uansett hvor jeg drar.

Tagget med: , ,

Les også disse