I TOPPEN: Krister Hagen endte på en finfin fjerdeplass i Volta ao Alentejo. FOTO: Coop-Østerhus

– Aldri syklet så bra i et proffritt før

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 26.02.17 20:11

Del på    

Krister Hagen ble nummer fire sammenlagt i Volta ao Alentejo.

(procycling.no): Team Coop og Krister Hagen har fått en strålende start på sesongen. Etter å ha imponert på de fire første etappene, avsluttet sørlendingen 2.1-rittet Volta ao Alentejo med en niendeplass på den siste etappen.

Den ble vunnet av colombianske Juan Sebastian Molano (Manzana Postobon), men vel så viktig var det at podiet var fritt for konkurrenter som kunne snyte Hagen for fjerdeplassen sammenlagt.

Ingen av dem som truet nærmest fikk bonussekunder, og Coop-rytteren kunne dermed smile for nok en topplassering i proffrittet – som Movistars Carlos Barbero vant sammenlagt.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg følte meg bra, og bonussekundene gikk i mitt favør, sier Hagen til procycling.no.

Tøff avslutning

Den 168 kilometer lange etappen fra Ferreira do Alentejo til Évora ble avsluttet med en tøff, smal brosteinsbakke, hvor posisjoneringen skulle vise seg å bli helt avgjørende. Hagen kom rundt siste sving litt for langt bak, og klarte dermed ikke å raske med seg bonussekundene som kunne brakt ham opp på podiet.

Hagen endte tre sekunder bak tredjemann, nederlandske Jasper de Laat (Metec).

– Det ble ingen tredjeplass, dessverre, konkluderer 28-åringen.

Han var ikke skuffet av den grunn.

– Jeg har aldri syklet så bra i et proffritt før. Jeg kjente allerede på første dag at jeg var i form, og så fikk jeg jo mye ut av bruddet jeg gikk i på den andre etappen. Der tok jeg tre bonussekunder, sier Hagen.

Tærte på psyken

Men de tre bonussekundene ville ikke betydd noe som helst, dersom nordmannen ikke hadde sittet i frontgruppen på de resterende etappene. De eneste sekundene han tapte til Barbero, var bonussekunder.

– Det er ganske hardt, både fysisk og psykisk, å måtte sitte foran på hver etappe. Men guttene på laget ga meg den støtten jeg trengte, til tross for at de har slitt med sykdom og veltet, sier han, og legger til:

– Og så hjalp det jo at Movistar kontrollerte rittet. Det kunne fort ha blitt uoversiktlig hvis ikke.

– Hvor mye betyr denne fjerdeplassen?

– Den gir meg jo tro på at det vi har gjort i vinter har vært bra. For både min egen og lagets del, var det deilig å få en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig. Nå må vi bare bygge videre på dette resultatet, sier Hagen.

– Og så må jeg begynne å vinne ritt!

– Bunnsolid

Han ble nummer to i rittet forrige sesong, men da var rittet fortsatt et 2.2-ritt. Movistar var, for eksempel, ikke med.

– Krister har gode erfaringer fra Portugal tidligere. Nå fikk han vist at han fremdeles er på et høyt nivå. Det gjør godt, for det er viktig for oss å ha ryttere på laget som kan skape resultater, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som er full av lovord om sørlendingen.

– Han er bunnsolid. Det har han egentlig vært i flere år, men det ser ut som han har fått et ekstra løft i år. Han har fått mer erfaring, som gjør ham til en enda bedre syklist, sier sportsdirektøren.

Benjaminsen oppsummerer rittet slik:

– Krister fikk noen viktige bonussekunder på den andre etappen, og lå allerede da på en fjerdeplass sammenlagt. Han er jo ikke blant de raskeste i feltet, så for oss var det derfor viktig å ha fokus på finalene i de neste etappene. Vi kjørte mer defensivt, men gjorde nok til å beholde fjerdeplassen, sier han.

Vangstad i brudd

Allerede tidlig på den siste etappen markerte en annen sørlending seg. Andreas Vangstad fikk gå i brudd sammen med fire andre ryttere, til tross for at han var under minuttet bak i sammendraget.

– Det var tydelig at de ikke ville ha meg der, sa Vangstad til Team Sparebanken Sørs hjemmeside etter dagens etappe.

Hovedfeltet slapp dermed aldri bruddet mer enn nesten fire minutter foran seg. Team Sparebanken Sør-rytteren fikk med seg seks bonussekunder før han til slutt ble hentet inn.

– Jeg gikk i utgangspunktet ikke i brudd for å øke i sammendraget. Jeg ville være offensiv og liker å sitte i brudd, og en dag går bruddet inn. Men de andre i bruddet trodde jeg var der for sammendraget, og ville bli kvitt meg, sier Vangstad.

På de siste kilometerne sprakk feltet opp, og Vangstad trillet i mål nesten fem minutter bak vinneren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse