Prøv Procycling Pluss idag

HYLLER ELEVEN: Eusebio Unzue er fornøyd med det han ser fra Mikel Landa før Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Aldri sett ham i bedre form

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.05.19 15:50

Del på    

Landa, Yates, Dumoulin og Roglic stålsatt på tøff kamp i Giro d’Italia.

(procycling.no): Spenningen er høy foran åpningsetappen i Giro d’Italia i Bologna lørdag. Med en kupert, åtte kilometer lang tempo får vi allerede på første dag noen svar om formen til de ulike favorittene.

– Det er mange favoritter i denne giroen, men jeg vet at formen min er glimrende og jeg har tro på at jeg kan vinne, sier Simon Yates hos Mitchelton Scott.

– Jeg har tro på ferdighetene mine. Jeg har jobbet målbevisst mot dette rittet de siste tolv månedene nå. Jeg vet at tempoetappen vil gjøre jobben min veldig vanskelig mot typer som Dumoulin og Roglic, men jeg vant den siste tempoen jeg gjorde (i Paris-Nice). På første etappe får jeg noen svar, og så får vi ta det derfra.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Åpningsetappen i Bologna blir en todelt affære, med seks kilometer på flatene før den avsluttende, to kilometer lange stigningen Colle della Guardia opp til mållinjen. Flere vil gjerne velge et sykkelbytte i bunn av den bratte og tekniske bakken. Mange av favorittene har iallfall valgt en tidlig starttid for lørdagens tempo, etter at værmelderne har spådd regnvær lørdag kveld. Men ikke Yates.

– Lørdagens vær er foreløpig uklart. Ingen vet helt hvordan det blir. Normalt sett ønsker jeg å vite tidene til konkurrentene mine og jobbe rundt de. Derfor holder jeg meg til planen og bruker laget mitt sin siste plass. Jeg vil ikke bytte sykkel i bunn av klatringen, sier Yates.

– Elsker slike finaler

Tom Dumoulin blir derimot første mann ut lørdag. Den temposterke 2017-vinneren setter nok pris på at årets utgave har hele tre individuelle tempoetapper og 59 kilometer i kampen mot klokka totalt. Sunweb-rytteren har imidlertid kun 16 rittdager før lørdagens etappe og drømmer ikke om rosa etter første dag.

– Jeg har følelsen av å være i god form akkurat nå. Liège-Bastogne-Liège (50.plass) var en nedtur, men forhåpentligvis var det på grunn av været, sier Dumoulin.

– Jeg forventer ikke så mye fra start. Det er mulig jeg kan ta den rosa trøyen hvis jeg har beina til det, men jeg tenker ikke så mye på akkurat det. Det er en nydelig tempo vi starter med, jeg elsker slike bakkefinaler, sier nederlenderen.

Les også: Giro d’Italia 2019: Analyse av favorittene
Les også: Giro d’Italia 2019: 5 nøkkeletapper

BOLOGNA: Sportssjef Matt White med sine ryttere Simon Yates og Esteban Cheves. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

– Skjuler ikke formen min

Der Dumoulin har hatt en rolig oppkjøring til årets Giro d’Italia, har Primoz Roglic gått alt annet enn stille i dørene. Med seier i UAE Tour, Tirreno-Adriatico og nylig Tour de Romandie, er det mange som holder sloveneren som årets store favoritt.

– Det er sant at vi som lag har startet sesongen veldig sterkt. Etter Tirreno-Adriatico hadde vi en treningsleir og Tour de Romandie funket veldig godt som forberedelse, men giroen blir et helt annet ritt, påpeker Jumbo-Visma-rytteren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg ser ingen grunn til å skjule formen min. Jeg starter alle ritt med intensjonen om å vinne. Giroen ser tøff ut på papiret. Jeg har rekognosert mange av fjelletappene. Jeg kan gjøre det bra i mange typer terreng. Jeg merker spenningen er høyere enn før min første giro for tre år siden, men vi må også nyte, ha det gøy og like det vi driver med. Ellers blir dette treukersrittet for langt og hardt for alle sammen.

– Aldri sett ham bedre

Med Alejandro Valverde satt ut av spill og Nairo Quintana fokusert på Tour de Frande, blir Mikel Landa Movistar sin hovedmann i årets ritt. Baskeren hadde sitt definitive Grand Tour-gjennombrudd i Corsa Rosa tilbake i 2015, da som rytter for Astana. Men etter et opphold i Sky og nå i Movistar har han slitt med å finne tilbake til den samme storformen.

– Jeg har alltid elsket å sykle giroen, og det føles bra å kunne komme hit med et bra lag og masse selvtillit, sier Landa optimistisk.

– Dette er ikke en unik mulighet for meg, men enda en mulighet. Tidligere uhell og dårlige erfaringer har lært meg en del. Jeg tror jeg har samme gode form nå som da jeg sto på podiet i 2015. Jeg er en av mange favoritter.

Movistar-manager Eusebio Unzue har iallfall troen på sin elev, som nylig ble sjuendemann i Baskerland rundt og Liège-Bastogne-Liège.

– Jeg har aldri sett Mikel i så god form som nå. Det jeg frykter er uflaks, som har preget hans prestasjoner tidligere, sier Unzue.

Tagget med: , , ,

Les også disse