Prøv Procycling Pluss idag

SPURTSEIER: Julian Alaphilippe slo Primoz Roglic på den andre etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Alaphilippe spurtslo Roglic i Baskerland

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.04.18 16:59

Del på    

Kjørte fra Quintana på siste stigning.

(procycling.no): Den første etappen av årets Baskerland rundt var spekket med bakker, med to andrekategorier og tre førstekategorier.

Etappen kulminerte ni kilometer før mål, med den 2,4 kilometer lange stigningen Elkano Gaina, som hadde ramper med 20 prosent stigning på det verste.

Her angrep LottoNL-Jumbo-rytter Primoz Roglic, og fikk raskt følge av Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) og Nairo Quintana (Movistar), men Quintana måtte raskt slippe.

Alaphilippe raskest

På de siste 200 meterne forsøkte Alaphilippe med et nytt angrep, men Roglic satt klistret til bakhjulet hans. Over toppen hadde de en god ledelse i det de tok fatt på utforkjøringen og gruppen som jaget nærmest maktet ikke å ta innpå.

Inn på oppløpet i Zarautz kom de inn sammen og Roglic ledet an. Med 200 meter til mål åpnet Alaphilippe spurten og selv om Roglic utfordret ham på de siste meterne holdt han unna og tok sesongens andre seier.

I gruppen bak, som passerte målstreken 23 sekunder etter duoen, var det Pelle Bilbao (Astana) som var raskest. I gruppen satt Quintana, Romain Bardet (AG2R), Mikel Landa (Movistar), Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) og Gorka Izagirre (Bahrain-Merida).

Tagget med: , , ,

Les også disse