HEDRES: Julian Alaphilippe er kåret til rittets mest offensive rytter i Tour de France 2019. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Alaphilippe kåret til tourens mest offensive

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.07.19 19:44

Del på    

Hedres for innsatsen i den gule trøyen.

(procycling.no): Julian Alaphilippe er kåret til den mest offensive rytteren i årets Tour de France. Den franske yndlingen ble enstemmig stemt frem i kåringen, etter å ha fått publikums stemme og juryens stemmer.

Publikums stemme avgjøres gjennom Twitter, hvor det er den nominerte rytteren med fleste retweets, som får stemmen. Juryen består av fem medlemmer. Franskmannen tok en overlegen seier blant fansen med 8000 retweets da avstemningen ble stengt. Også juryen var tydelig på hvem de mente burde få tittelen, med fem av fem stemmer i favør Alaphilippe.

Med mimikk og vaggende klatrestil à la Voeckler led 27-åringen for å forsvare den gule trøyen, og skapte en enorm entusiasme blant den franske fansen, som for første gang siden Bernard Hinaults seier i 1985 har øynet muligheten for en fransk Tour-vinner.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Deceuninck – Quick-Step-rytteren kjempet heroisk på de avgjørende etappene, men etter å ha båret den gule trøyen siden den fjerde etappen, måtte han overgi den til Egan Bernal etter den 19. etappen. Alaphilippe lå an til å ta en sensasjonell andreplass i rittet, foran den nestsiste etappen, men var sjanseløs på den 33 kilometer lange klatringen til Val Thorens.

Franskmannen ender uansett på femteplass sammenlagt i touren, etter det som har vært en formidabel oppvisning. Da han overtok den gule trøyen var det etter et dristig angrep opp Côte de Mutigny på den tredje etappen til Épernay, 15 kilometer fra mål. Han overrasket også mange da han vant den 13. etappen i Pau, en 27,2 kilometer lang tempo, økte ledelsen sin i sammendraget og for alvor viste at han kunne bli farlig i kampen om maillot jaune.

De øvrige nominerte var Lennard Kämna (Team Sunweb), Yoann Offredo (Wanty-Gobert), Simon Yates (Mitchelton-Scott), Stéphane Rossetto (Cofidis), Thomas De Gendt (Lotto Soudal) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Som vinneren av konkurransen tildeles Alaphilippe 20 000 euro.

PS: Den siste etappen på Champs-Élysées følger du direkte hos procycling.no nå!

https://twitter.com/PrixAntargaz/status/1155525040500289537

Tagget med: , ,

Les også disse