Prøv Procycling Pluss idag

SATSET ALT: Alaphilippe gikk til i Laksebakken i Bergen, men det holdt ikke til seier. Foto: Tim De Waele

Alaphilippe: – Jeg vil vinne et stort ritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.01.18 20:46

Del på    

Quick-Step Floors-rytteren håper å få ut sitt potensiale i 2018.

(procycling.no): Andreplass i Il Lombardia, andreplass i Liège-Bastogne-Liège, to andreplasser i La Flèche Wallonne, tredjeplass i Milano-Sanremo. Julian Alaphilippe har vært nærme det helt store, flere ganger. I VM i Bergen sprengte han alt opp Laksebakken, men ble kjørt inn før spurten foran Festplassen.

Noen få seirer har det dog blitt på franskmannen. Sammenlagttriumf i Tour of California 2016 og etappeseieren i fjorårets vuelta er nok de to største. Alaphilippe håper det kommer større triumfer i 2018.

– Jeg er veldig motivert for den kommende sesongen, hvor jeg vil vinne et stort ritt og delta i Tour de France, sier Alaphilippe til Tuttobiciweb.

Tour-debuten kom i hjemlandets Grand Tour i 2016. Der ble det også bare nesten. På andre etappe endte han som nummer to, bak Peter Sagan. En etappeseier i årets Tour de France vil nok være kjærkommen, men det er ikke det som er hovedfokuset.

– Jeg elsker klassikerne, og det er de rittene som jeg en dag for alvor vil sette mitt preg på, beretter 25-åringen.

Ingen rolleendringer i laget

Daniel Martin, en mann som deler mange av Alaphilippe sine egenskaper på sykkelen, forlot Quick-Step-laget etter 2017-sesongen. Når iren nå sykler med Alexander Kristoff i UAE Team Emirates, betyr det færre kapteiner i Ardenner-klassikerne for det belgiske laget. Men franskmannen tror ikke ting vil føles annerledes i 2018.

–Jeg har alltid fått plass på laget som jeg selv har ønsket. I Quick-Step får alle en sjanse til å vinne, og vi jobber alltid for at laget, ikke individet, skal oppnå et best mulig resultat, forklarer Alaphilippe.

– Det ser jeg på som den beste måten å kjøre sykkelritt på, og derfor er jeg glad for å være her. Jeg har nettopp forlenget kontrakten min med to år, så jeg trener ikke si at jeg passer godt i dette laget.

Drømmer om en stor fremtid

Quick-Step var det mestvinnende laget på øverste nivå i 2017, men Alaphilippe er ikke så opptatt av å vinne mest. Franskmannen vil vinne størst.

– Jeg har virkelig store, kanskje for store, drømmer hva angår min karriere. Jeg vil vinne alle de største rittene i sporten, sier den ambisiøse 25-åringen.

– For å være mer realistisk vil jeg si at jeg streber etter å være den beste rytteren som jeg kan bli. Jeg har fremdeles ikke funnet mine begrensninger.

Sesongstarten til Alaphilippe er lagt til det colombianske etapperittet Colombia Oro y Paz, med start 6. februar. Fernando Gaviria vil også være en del av Quick-Step Floors-laget som tar turen til Sør-Amerika.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse