Prøv Procycling Pluss idag

SKUFFET FRANSK TRICOLOR: Thibaut Pinot, Romain Bardet og Julian Alaphilippe måtte ta til takke med andreplassen i Østerrike. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Alaphilippe: – Har ingen unnskyldning

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.10.18 21:37

Del på    

Storfavoritten skuffet i Østerrike.

(procycling.no): Han var på toppen av de fleste favorittlister før VM, inkludert procycling.no sin, men hang ikke med da medaljene skulle deles ut. I Höll-klatringen gravde Julian Alaphilippe dypt, men i den innerste sirkelen av smerte fant han bare sure svar fra egne bein.

26-åringen ble til slutt bare nummer åtte.

– Jeg er skuffet. Jeg har ingen unnskyldning, lød det kontant fra Alaphilippe i intervju med Cyclingnews.

– Den siste klatringen ble for hard for meg. Beina mine hadde ikke noe igjen. Alt gikk fint frem til da, men jeg eksplodert. Jeg brukte så mye krefter der.

De 258 kilometerne fra Kufstein til Innsbruck ble dermed ikke et godt minne for Quick-Step Floors-rytteren.

Romain Bardet plukket opp hansken da den største franske favoritten sviktet, og ble til slutt nummer to etter spurtnederlaget mot Alejandro Valverde.

– Det var en veldig hard dag, som forventet, og jeg er stolt over hvordan det franske laget kjørte.

Som ventet preget Höll-klatringen finalen, og mange fikk drømmene knust opp i stigningen på 28 prosent. Alejandro Valverde (Spania), Michael Woods (Canada) og Romain Bardet (Frankrike) var de eneste som hang igjen over toppen.

– Det eksploderte fullstendig, og klarte ikke å ta meg sammen igjen over toppen. Det var et veldig hardt ritt, og til slutt så var det trist at vi ikke tok regnbuetrøya.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse