Prøv Procycling Pluss idag

I GULT: Adam Yates overtok den gule trøyen. FOTO: Skjermdump

Alaphilippe fikk tidsstraff: Mistet den gule trøyen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.09.20 18:15

Del på    

Yates overtok ledelsen.

Podieseremonien drøyde etter målgang og etter hvert ble det klart at Julian Alaphilippe hadde mistet den gule trøyen.

Det skal ha vært en ulovlig langing innenfor de siste 20 kilometerne, som førte til at Alaphilippe ble idømt en tidsstraff på 20 sekunder.

Langingen ble fanget opp av TV-kameraene og skjedde med 17 kilometer til mål, da franskmannen mottok en flaske fra en fra støtteapparatet langs veibanen.

– Jeg tok visstnok en langing i en uautorisert sone. Det er en 20 sekunders tidsstraff, så normalt sett er det Yates i gul trøye. Jeg vet ikke, jeg venter på en offisiell bekreftelse. Hvis det stemmer så er det sånn det er. Det er juryens avgjørelse, og det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, sa Alaphilippe etter målgang, ifølge Cyclingnews.

Yates i gult

I stedet var det Adam Yates som kom på podiet og Mitchelton-Scott-rytteren ble ikledd rittets ledertrøye.

– Det var ikke måten jeg ønsket å ta trøyen. Jeg vet ikke hva som skjedde med Julian, jeg hørte han fikk en langing mot slutten. Jeg tror ingen vil ta trøyen på en måte som dette, men jeg skal vel bære trøyen i morgen, sa Yates i intervju etter å ha vært på podiet.

Med tidstraffen falt Alaphilippe til 16. plass og Deceuninck – Quick-Step-rytteren er nå 16 sekunder bak Yates.

Bak Yates følger Primoz Roglic (Jumbo-Visma) på tre sekunder og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) på syv sekunder.

Tagget med: , ,

Les også disse