Cycling: Road World Championships 2015 / TT Men Elite Podium / Adriano MALORI (Ita) Silver Medal Deception Teleurstelling / Richmond - Richmond (53,5Km)/ Time Trial Men Elite / Contre la Montre Hommes / Tijdrit Mannen / Championat du Monde Route / Wereldkampioenschap Weg WC /©Tim De Waele

Adriano Malori legger opp

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 10.07.17 15:31

Del på    

Brutal velt i San Luis ødela italienerens karriere.

(procycling.no): På den første hviledagen i årets Tour de France avholdt Movistar-laget en pressekonferanse, hvor Adriano Malori selv annonserte at han gir seg som profesjonell sykkelrytter.

En grusom velt i Tour de San Luis i 2016 sørget for at den italienske tempomesteren måtte ta et langt avbrekk fra sykkelsetet. Movistar-rytteren havnet i koma, og mange fryktet lenge det verste.

– Vi vet alle hva som skjedde i Argentina. Jeg har brukt to år på å kjempe mot den forferdelige dagen, og jeg vant, selv om det ikke er en fullkommen seier, fortalte han til pressen mandag.

Denne sesongen har ulykkesfuglen prøvd seg på sykkelsetet i ritt. I det portugisiske rittet Volta ao Alentejo ble det med 80 kilometer på den første etappen, før italieneren måtte stå av. i Baskerland Rundt ga han seg etter 30 km.

Å gi det et forsøk var den eneste måten jeg kunne finne ut om jeg var klar eller ikke. Jeg kan fortsatt sykle til vanlig, men å sykle ritt er noe jeg ikke klarer.

Uansett er Malori sjeleglad for at han har kommet langt nok til å i det hele tatt kunne sitte på sykkelen igjen.

– Rehabiliteringen min har vært imponerende, det er det doktorene som sier, ikke jeg.

29-åringen har bare lovord om støtte han har fått av Movistar-laget.

– Det har vært en stor ære å få sykle på laget, og de var utrolig støttende i rehabiliteringen min, de heiet på meg når jeg trengte det.

På sykkelen er Malori først og fremst kjent for sine fremragende tempoferdigheter. Tre ganger har han vunnet det italienske mesterskapet på tempo. I 2014 vant han begge tempoetappene i Spania Rundt, og i 2015 tok han sølv på tempoøvelsen i VM.

https://twitter.com/Movistar_Team/status/884395155821928449

Tagget med: ,

Les også disse