VIL BORT: Andrey Amador vil rive opp kontrakten med Movistar. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Amador vil bryte kontrakten med Movistar

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.12.19 17:18

Del på    

Full splid mellom rytter og lag – UCI må avgjøre saken.

(procycling.no): Ifølge ferske rapporter er det internasjonale sykkelforbundet UCI tvunget til å gripe inn i den pågående kontrakttvisten rundt Andrey Amador.

I slutten av juli ble det annonsert av costarikanerens lag, Movistar, at 33-åringen hadde undertegnet en forlengelse med det spanske WorldTour-laget. Den nye kontrakten skulle strekke seg til ut 2021-sesongen.

I september derimot kunngjorde Amador selv, via en video på sosiale medier, at Team Ineos er laget han skal sykle for neste sesong. Den spanske sportsavisen Marca meldte rundt samme tid at Amador hadde som intensjon å bryte kontrakten med Movistar, og hadde ønske om å følge etter Richard Carapaz over til Team Ineos.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Dette er begynnelsen på en ny etappe, som jeg tar fatt på med nyvunnet motivasjon, sa den rutinerte klatreren i en video publisert 30.september, dagen etter VM i Yorkshire.

Den spanske avisen Diario de Navarra skriver i sine spalter at Amador i realiteten har kontrakt med to lag, og at en oppklarende beslutning i saken tilfaller UCI sitt bord. Amadors advokat – Giuseppe Acquadro, som også representerer Carapaz, har uten hell forsøkt å mekle mellom partene.

Den anerkjente Grand Tour-spesialisten Amador ble proff med Movistar i 2009, da laget gikk under navnet Caisse d’Epargne. I rekkene til Eusebio Unzué har Amador utviklet seg til å bli en av feltets mest pålitelige hjelperyttere, som også kan vise til egne resultater i de store treukersrittene, deriblant en fjerde- og en åttendeplass i Giro d’Italia.

Movistar

Det var i begynnelsen av september at Team Ineos kunngjorde den offentlige hemmeligheten at Giro d’Italia- vinner Carapaz skulle forlate Movistar etter denne sesongen. Grand Tour-sensasjonen fra Ecuador signerte en treårsavtale med det britiske laget.

Fra før er det kjent at også Nairo Quintana forlater Movistar. Colombianeren skal sykle for Arkea Samsic neste sesong og tar med seg Winner Anacona. Dessuten har Mikel Landa signert en toårig kontrakt med Bahrain-Merida.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Movistar har på sin side re-signert med Alejandro Valverde, sykkelsportens Benjamin Button, samtidig som den italienske duoen Dario Cataldo og Davide Villella kommer over fra Astana. Det tradisjonsrike, spanske WorldTour-laget har dessuten sikret seg signaturen til baleareren Enric Mas (Deceuninck – Quick Step).

Hvorvidt Movistar beholder Amador gjenstår å se. Det er uvisst når en avgjørelse i saken er ventet.

Tagget med: , ,

Les også disse