STIVNET: Andreas Leknessund så lenge ut til å ha et veldig godt ritt på gang, men den siste halvdelen av rittet ble for tøff. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Adrenalinet tok overhånd for Leknessund

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.09.17 15:20

Del på    

En trøblete wattmåler gjorde det enda vanskeligere for nordmannen.

BERGEN (procycling.no): Omtalt av mange, deriblant landslagstrener Stig Kristiansen, som Norges største medaljekandidat, var forventningene store til Andreas Leknessund før VM-tempoen til juniorene.

Europamesteren åpnet også bra, og ledet ved de to første passeringspunktene. Over toppen av Birkelundsbakken stivnet imidlertid 18-åringen helt, og i mål klarte han så vidt å berge en topp 10-plassering.

– Åttendeplass er ikke det jeg hadde håpet på. Jeg hadde håpet på medalje, eller kanskje gull, sier han til procycling.no.

Fikk ikke koblet til wattmåler

Etter målgang var han klar på at han hadde åpnet alt for hardt. En faktor i det spillet er at han ikke fikk koblet wattmåleren sin over til konkurransesykkelen.

– Jeg kjørte hele fjoråret og alle fellesstarter uten wattmåler. Jeg bruker den bare til å følge med på at jeg ikke kjører for hardt. Det er kanskje det jeg savnet i dag, noen tall for å se åpningen min, og se at jeg ikke åpnet for hardt. Det er tydelig at jeg har gjort det. Jeg skal ikke skylde på det, men det er en mulig faktor til at ting gikk litt over styr.

Dermed måtte han kjøre på følelsen, og med VM på hjemmebane, ble det en start preget av adrenalin.

– Det er veldig mye folk rundt løypa. Hele klassen min fra NTG. Treneren min var der. Familie på startstreken. Man blir revet med, og har lyst til å kjøre et bra ritt. Det tyder også på at når jeg åpner for hardt, så er det adrenalinet som tok overhånd.

Stivnet helt

Fra toppen av Birkelundsbakken tapte han over 30 sekunder til vinneren Thomas Pidcock, noe som etter eget utsagn ville vært enda mer, hadde det ikke vært for at terrenget var så lettkjørt.

Planen til Leknessund var også å kjøre fort fra start, og skape avstand i bakken. Med fasit i hånd er det tydelig at det ble en for hard start.

– Opp bakken der kjørte jeg for fort, rett og slett. Det fikk jeg igjen for. Jeg klarte ikke å få opp farten, og få beina i gang igjen etter det. Det stivnet helt.

Vil ha revansje på fellesstarten

Til tross for at han nettopp hadde vært gjennom et skuffende resultat, tok Leknessund seg god tid gjennom pressesonen.

Tromsøværingen hadde allerede vært gjennom en rekke intervjuer med etermediene før han kom til procycling.no, hvor han rolig svarte for seg i flere minutter.

– Det er slik som skjer i mange ritt, til neste år og mange år etter det. Det er ikke det siste du ser av meg.

– Det kommer også en fellesstart, og det kommer også mange sesonger etter denne. Akkurat i dag gikk det ikke, men sesongen har vært veldig bra, og det er fortsatt en fellesstart igjen, hvor det norske laget stiller sterkt, og har mål om å gjøre det bra.

Lørdag er det en mulighet for å slå tilbake. Forhåpningene har vært store til juniorherrene i forkant av VM, og Leknessund skrur på ingen måte de ned med følgende avslutningsuttalelse om fellesstarten:

– Jeg er veldig giret på å få til noe bra der. Spesielt etter dette her, er jeg ekstra giret på å kjøre bra på fellesstarten. Da skal det bli revansje. Formen er god, og mulighetene store. Vi kommer til å kjøre godt der, det er jeg helt sikker på. Vi skal bli vanskelige å slå.

Tagget med: , , ,

Les også disse