VANT IGJEN: Pascal Ackermann har vært bra med i alle spurtene så langt, og vunnet to av dem. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ackermann vant duellen mot Gaviria

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.19 17:38

Del på    

Rask avslutning på en regntung femte etappe.

(procycling.no): En klissvåt etappe endte i en ny massespurt på giroens femte dag. Og nok en gang var det Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) som tok seieren.

Groupama-FDJ trakk opp spurten, men Arnaud Démare satt ikke på hjul. Der befant Fernando Gaviria seg. UAE Team Emirates-spurteren åpnet først, men bak ham fulgte Pascal Ackermann. Den unge tyskeren var litt raskere på de siste meterne, og vant med et halvt hjul.

Arnaud Démare fulgte bak de to raskeste.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For den 25 år gamle vinneren ble det hans andre triumf på fire dager. Bora-spurteren vant også den andre etappen. På dag tre og fire var han også langt framme, på henholdsvis tredje og fjerde plass.

– Jeg måtte spurte to ganger i dag. Jeg måtte bremse på de siste 250 meterne. Men heldigvis så ble Gaviria en perfekt opptrekker for meg i dag. Jeg hadde mye kraft til slutt, og nå er jeg bare glad, gliste Ackermann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Tyskeren merket at nervene fikk kjørt seg gjennom dagen.

– Det var ikke bare en skummel spurt, men en skummel etappe. Også i utforkjøringene der du nesten ikke ser noe på grunn av regnet. det var flaks at ingen veltet i dag.

25-åringen tok tilbake ledelsen i spurttrøya i går, og økte ledelsen med onsdagens seier.

– Det er utrolig. Jeg var glad for at jeg fikk den tilbake, og nå har jeg vunnet en etappe i den. Jeg håper vi kan fortsette slik og forsvare trøya.

Triumfen på onsdag er hans femte for sesongen, og Bora-Hansgrohe sin 23 i 2019.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

140 kilometer med regnvær ventet på rytterne på giroens femte dag. Etter litt diskusjon med høytstående ryttere i feltet bestemte arrangøren seg for å stoppe tidene i sammendraget før de lokale rundene i målbyen Terracina. Med ni kilometer igjen, før de tre raske rundene, kunne dermed sammenlagtfavorittene puste lettet ut.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) kom seg trygt i mål, og leder fremdeles Giro d’Italia. Sloveneren er den første rytteren som bærer den rosa trøya de fem første dagene på 16 år.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DOMINERER SPURTENE: Pascal Ackermann har vært topp fem i alle spurtene så langt i Giro d’Italia. her med lagkompisene Jay Mccarthy, Rudiger Selig og Michael Schwarzmann. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Slik gikk det til:

Kun 140 kilometer ventet på rytterne som la ut fra Frascti onsdag ettermiddag.

Tom Dumoulin var blant de startende, men nederlenderen visste nok hvor det bar. Kun minutter etter start valgte Sunweb-kapteinen å stå av rittet.

Men rittet stanset ikke av den grunn. Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Louis Vervaeke (Team Sunweb), Umberto Orsini (Bardiani-CSF), Enrico Barbin (Bardiani-CSF), Ivan Santaromita (Nippo Vini Fantini-Faizane) og Miguel Florez (Androni Giocattoli-Sidermec) slet seg raskt løst. De fikk gå uten at feltet lot seg stresse av den grunn.

Øs, pøs

Etter en mil ledet de med ett minutt, og samtidig begynte Jumbo-Visma å kontrollere.

Ciccone slapp seg da tilbake til feltet. Mens de fem andre fortsatte.

I et ganske leit regnvær fikk de ikke mer enn snaut to minutter.

Tidlig sammenlagt-tid

Stadig ble ryttere med betydelig status i feltet sett i bilkøen. Med syv mil igjen ble det klart hva som ble diskutert.

Rittarrangøren bestemte da at tidene for sammendraget ville bli tatt første gang rytterne passerte målstreken i Terracina. Altså med omlag ni kilometer igjen.

Feltet fortsatte å holde utbryterne i stram line, og de hadde bare 1:20 med fire mil igjen.

Fuktig seierskamp

Regnværet ga seg ikke, men det gjorde til slutt utbryterne.

Vervaeke var den siste av dem, men med 23 kilometer igjen var også den nå kapteinsløse Sunweb-rytteren hentet.

Et fremdeles smånervøst felt nærmet seg Terracina, og med ni kilometer igjen kunne sammenlagtrytterne puste lettet ut.

Israel Cycling Academy tok fronten med mange mann fire kilometer fra mål.

Groupama-FDJ utfordret prokonti-laget en kilometer senere, mens Deceuninck-QuickStep kjørte fram Viviani før de siste 2000 meterne.

Opptrekkskampen ble utkjempet mellom Lotto Soudal, FDJ og QuickStep på siste kilometer.

Det var Demare som åpnet spurten, men han ble raskt passert av Gaviria. Colombianeren dro med seg Ackermann på hjul, som passerte ham på de siste meterne.

Tagget med: , , , ,

Les også disse