ENDELIG: Pascal Ackermann har vært nære før. Søndag spurtet han endelig inn til den første proffseieren. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ackermann tok sin første proffseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.04.18 14:51

Del på    

Bora trakk unggutten til seier på siste etappe av Tour de Romandie.

(procycling.no): Pascal Ackermann tok siste stikk i Romandiet rundt. Det sveitsiske etapperittet ble avsluttet med en 181,8 kilometer lang spurtetappe fra Mont-sur-Rolle til Genève. Spurtlagene kontrollerte avstanden til bruddet gjennom etappen, og med elleve kilometer igjen var feltet samlet.

Inn på siste kilometer var Bahrain-Merida først, men det var Bora-Hansgrohe som dro opp spurten inn på oppløpet. Pascal Ackermann åpnet fra hjulet til opptrekker Rudiger Selig, og spurtet enkelt til seier.

– Jeg hadde den beste opptrekkeren her. Både han og laget gjorde en fantastisk jobb. Ikke bare i dag, men også de siste dagene. Da måtte de hjelpe meg gjennom fjellene. Vi vant ikke kun i dag, men gjennom hele rittet. Å komme i mål i går var en seier. Da bestemte vi oss for å gå for dagens etappe, sa Ackermann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– De siste dagene har jeg slitt hver eneste etappe. Laget har motivert meg og fått meg gjennom det. Jeg vil aldri glemme dette. Etter Amstel Gold Race sa jeg at jeg skulle vinne en etappe her i Romandiet. Jeg er så glad. Det er helt fantastisk.

Michael Mørkøv (Quick-Step Floors) hadde en sjelden sjanse til å spurte selv, og leverte en solid andreplass. Dansken hadde hjulet til Ackermann inn på oppløpet, men klarte ikke utfordre tyskeren.

Roberto Ferrari (UAE Team Emirates) tok tredjeplassen.

Roglic sikret sammenlagtseier

Før den siste etappen var det kun åtte sekunder mellom bæreren av den gule ledertrøya, Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), og Team Sky sitt stjerneskudd Egan Bernal.

Colombianeren vant fredagens bakketempo, og forsøkte å distansere sloveneren på lørdagens kongeetappe. Men LottoNL-Jumbo sin kaptein var urokkelig. Dermed trengte 28-åringen bare å følge Sky-kapteinen gjennom den 181,8 kilometer lange avslutningsetappen til Genève.

Reisen på rittets siste dag gikk uten problemer for Roglic, som dermed vant sitt andre strake WorldTour-ritt sammenlagt. I begynnelsen av april vant han Baskerland rundt.

– Vi er alle glade for denne seieren. Hele laget har vist at vi er sterke. Det er en fornøyelse å jobbe med dem og å vinne sammen. Som vi har sett har alle etappene vært harde. Jeg var optimistisk før rittet, og visste at jeg var sterk. Det var godt å se at jeg klarte å gjøre det, sa Roglic i intervju vist på Eurosport.

Egan Bernal tar sin første pallplass i et etapperitt på WorldTour-nivå, mens Richie Porte tar tredjeplassen for BMC Racing.

Slik gikk det til:

Starten gikk halv elleve, men rytterne lot seg ikke dempe av den tidlige starten. En kvintett gikk av gårde ved flaggets vifting, men forsøket varte ikke lenge.

Flere konstellasjoner dannet seg, men feltet var varsomme på hvem de lot gå. Til slutt var det Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Alexxis Gougeard (AG2R), Michael Storer (Team Sunweb) og Pavel Sivakov (Team Sky) som gikk løs. Winner Anacona (Movistar) hang seg også med.

Etter snaue to mil ledet de fem med 1:31.

LottoNL-Jumbo jobber for gult

Da ledelsen steg til tre minutter begynte LottoNL-Jumbo å kontrollere. Over den første av de tre kategoriserte stigningene som kom tidlig på etappen var ledelsen 2:40.

Det var lite nåde å spore i feltet, som nærmet seg sakte men sikkert. Med 100 kilometer igjen til målstreken var det kun 2:25 mellom gruppene. Utviklingen fortsatte i favør for hovedfeltet. 60 kilometer igjen, stadig mindre vann mellom båtene. 2:09 skilte tetkvintetten og forfølgerne.

Lynrask finale

Kvintetten i teten hadde aldri en stor mulighet på etappeseier. Bahrain-Merida og Bora-Hansgrohe styrte feltet inn mot mål, og med 25 kilometer igjen var det bare 35 sekunder mellom gruppene.

Inn mot Genève hadde spurtlagene full kontroll, og kjørte inn de fem med elleve kilometer igjen.

William Clarke (EF-Drapac) prøvde seg med et angrep, men hovedfeltet svarte.

Det endte i spurt, der Ackermann var raskest.

Tagget med: , , , ,

Les også disse