OPPSKRAPET: Pascal Ackermann veltet under kilometersmerket, men kom seg i mål for egen maskin. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ackermann kraftig kvestet etter massevelt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.05.19 17:40

Del på    

VIDEO: Brutal slutt på 10. etappe i Giro d’Italia.

(procycling.no): Passende nok var det feltets raskeste ryttere som kjempet om seieren i sportsbilbyen Modena, der både Ferrari, Maserati og Lamborghini holder til.

Den nesten helt flate etappen endte som ventet i massespurt av det dramatiske slaget.

Fran Ventoso (CCC) angrep med drøye to kilometer igjen. Den oransjkledde spanjolen ble kjørt inn like etter kilometersmerket, der det gikk en større velt i feltet.

Se video av velten her!

Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) var blant rytterne som gikk i bakken. Det samme gjorde CCC sin spurter Jakub Mareczko.

Lotto Soudal sitt tog holdt fronten, mens spurtere som Viviani, Démare og Nizzolo hadde overlevd like bak Ewan. Groupama-FDJ dro opp for franskmannen, som åpnet spurten tidlig.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Arnaud Démare holdt trykket helt til målstreken, og tok sin første seier for sesongen. Det er også hans første triumf i Giro d’Italia.

Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) hoppet fra hjul til hjul på oppløpet, og endte bak hjulet til franskmannen. Men klarte ikke å utfordre dagens vinner.

Ackermann-opptrekker Rüdiger Selig tok tredjeplassen foran Lotto Soudal-spurter Caleb Ewan.

Se seiersintervjuet med Démare her!

Flere spurtere i bakken

Det var mannen i ciclamino-trøya som først gikk i bakken. Jakub Mareczko lå like bak, på etappen som kanskje passet ham best i årets Giro, og kunne gjøre lite for å unngå velten.

Samtidig gikk også Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) i bakken som lå like ved siden av Ackermann. Også Simone Consonni (UAE Team Emirates) var i asfalten.

– I dag så prøvde vi å være litt forsiktig så vi ikke startet fra front. Dessverre så måtte jeg bremse for å ikke kjøre i Guarnieri, så traff jeg hjulet til Ackermann. Han veltet, men sånn er sykkelsporten. Vi kjørte veldig smidig gjennom feltet før vi akselererte. Helt til velten gikk alt så bra for oss. Men i en spurt så kan ting som dette skje. Jeg vet ikke hvordan han har det, men han ser ikke bra ut, sier opptrekker Rüdiger Selig om velten til kaptein Ackermann i et intervju på Eurosport.

Den tyske 25-åringen, som allerede har to etappeseirer, reiste seg med en kraftig opprevet trøye og bukse. Flere sår hadde han fått, men kroppen virket å fungere uten voldsomme smerter.

Ackermann var å se på podiet kun noen minutter etter målgang. Med et stivt smil om munnen mottok han enda en poengtrøye. Ledelsen der henger nå i en tynn tråd, med kun ett poeng ned til Démare. Caleb Ewan er nummer tre med 46 poeng opp til tyskeren.

Moschetti virker å ha kommet verst fra velten. Italieneren er fraktet til sykehus for røntgen-undersøkelser.

Slik gikk det til:

Etter hviledagen ventet det som kan beskrives som en ny hviledag, for sammenlagtfavorittene i hvert fall, på giroens 10. etappe.

Luca Covili (Bardiani-CSF) og Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini) tok det krevende oppdraget som feltets harer gjennom de 145 kilometerne fra Ravenna til Modena.

Etter kun syv kilometer hadde duoen økt forspranget til over to minutter. De snuste på fire minutter en stakket stund, før Deceuninck-QuickStep og FDJ reduserte avstanden til omlag 3:15.

Ingen nåde

Med 46 kilometer igjen til målstreken i Modena var det under to minutter fram til Covili og Hatsuyama. De fikk bare holde teten i 16 kilometer til.

Allerede med 30 kilometer igjen ble tirsdagens brudduo kjørt inn.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De neste milene lå flere tog side om side og brukte hele veibredden først i feltet. Posisjonskampen var startet.

Inn i byen

Kilometerne raste av gårde, men først med syv kilometer igjen endret stemningen seg.

Med den mer tekniske finalen i Modena var det Lotto Soudal som først tok teten da feltet endelig strakk seg ut.

Arnaud Démare sitt Groupama-FDJ-tog så lovende ut med seks kilometer igjen, men det franske håpet mistet hjulet til sin opptrekker et øyeblikk.

Deceuninck-QuickStep klinte til, mens Mitchelton-Scott samtidig kjørte fram Simon Yates. Jumbo-Visma kjempet på samme vis for Primoz Roglic.

De siste kilometerne

Lotto Soudal vant fram igjen før de siste tre kilometerne.

Fran Ventoso (CCC) prøvde seg med et angrep 2500 meter fra målstreken, men Lotto Soudal lot seg ikke stresse.

Belgierne førte feltet ut på det to kilometer lange målstrekket. Over et lite strekke med brostein holdt Ventoso avstanden, men spanjolen ble kjørt inn like etter kilometersmerket.

Samtidig gikk Pascal Ackermann i bakken, og dro med seg en stor del av feltet.

Caleb Ewan overlevde spurten, noe Arnaud Démare også gjorde. Franskmannen åpnet spurten tidlig, og vant foran Viviani.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse