Prøv Procycling Pluss idag

PÅ PODIET: Kristian Aasvold tok sesongens første topp tre-plassering på første etappe av Istrian Spring Trophy. Foto: Magnus Børresen/Team Coop

Aasvold: – Vi går for å vinne sammenlagt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.03.19 18:08

Del på    

Coop-syklisten avanserte med tredjeplass på andre dag i Kroatia.

(procycling.no): Kristian Aasvold kjempet om seier helt til målstreken på første etappe av Istrian Spring Trophy. Det kroatiske firedagersrittet åpnet med en prolog på torsdag, før den 161 kilometer lange første fellesstarten gikk fra Porec til Labin på fredag.

Etter kampen opp den siste kneika endte Team Coop-rytteren som tredjemann på etappen.

– Det var en ganske seig avslutning med slak stigning de siste fem kilometerne. Så var det skikkelig stigning den siste kilometeren. Det var et brudd som ble hentet der i bakken og det ble kjørt jevnt fort helt opp. Jeg fikk god hjelp av laget, og spesielt Jacob Eriksson, til å plasser meg fint på siste kilometer. Så det var egentlig som jeg hadde håpet, sier Kristian Aasvold til procycling.no.

Et parti med brostein inn mot mål var avgjørende for kampen om etappeseieren.

– Jeg var kanskje litt for hissig på grøten og var nummer tre inn på brosteinen. Jeg visste fra i fjor at man må være langt framme der. Men sett i ettertid så var det kanskje enda mer gunstig å være en tre-fire plasser bak. Det kom noen forbi på siden før det ble skikkelig bratt. Jeg måtte hente noen plasseringer de siste 3-400 meterne. Men du vet aldri. Plutselig sitter du for langt bak, så jeg tenkte det var bedre å være litt offensiv enn å måtte hente noen på slutten, forklarer 23-åringen.

– Da CCC-rytteren åpnet spurten så var jeg fjerdemann. Jeg klarte å gå forbi én, men vinneren hadde bra trøkk de siste 100 meterne. De tre første var på en måte på hjulet til hverandre. Men han hadde mest trøkk på slutten, så det var fortjent det. Jeg fikk heldigvis tatt tredjeplassen.

Overmannen heter Attila Valter. 20-åringen fra Ungarn sykler for utviklingslaget til CCC, og tok også over ledelsen i sammendraget etter å ha gått til topps på rittets andre dag.

Mål om sammenlagtseier

I 2018 vant Team Coop det kroatiske rittet sammenlagt med Krister Hagen. Podieresultatet på fredag førte Aasvold opp på fjerdeplass i sammendraget. Målet er nå å repetere sørlendingens bragd fra fjorårets utgave.

– Vi går for å vinne sammenlagt. Det har vært planen hele tiden. Vi tapte kanskje litt for mye i går, ideelt sett. Jeg følte ikke jeg kjørte noen veldig dårlig prolog. Det er bare at jeg er ikke bedre på to minutter helt flatt, flirer Aasvold.

Olav Hjemsæter sto for beste prestasjon fra vestlandslaget på torsdag med sin 16. plass. Aasvold tapte da syv sekunder nede på 79. plass. Men Snåsa-syklisten slo tilbake. Alt gikk dog ikke helt etter planen for Coop.

– Etappen i dag visste jeg at passet bra, men i utgangspunktet så ønsket vi å kjøre for både meg og Trondsen i dag. Men han kjørte ned i et hull og knakk hjulet med en liten mil igjen. Da var det opp til meg. Planen fra starten var at jeg skulle prøve å gå for sammendraget, så skal vi kjøre litt for begge to. Da det ble som det ble så måtte vi gå for meg, og det gikk jo greit det, forteller 23-åringen.

Trondsen var ikke i bakken, men fikk sine sjanser spolert. Det betyr alt fokus på Aasvold nå med to etapper igjen.

– Vi får se i morgen. Da er det en ganske mye lenger stigning til mål, så i utgangspunktet skal det passe meg enda bedre.

Avgjøres trolig lørdag

Team Coop-syklisten fra Trøndelag herjet seg til topps i NorgesCupen i 2018, men venter fremdeles på sin første UCI-seier. En triumf i Kroatia vil være etterlengtet.

– Det betyr veldig mye det. Det er det man jobber for; å hevde seg i de UCI-rittene vi kjører. Jeg tror hele gjengen er i bra form. Klarer vi jobbe bra sammen i morgen så er det absolutt mulig med både etappeseier og å vinne sammenlagt.

Om det går helt til topps på lørdag, er det også et enormt skritt mot nettopp sammenlagtseier.

– Den siste etappen er noe lettere og pleier å ende i massespurt. Det er nok etappen i morgen som avgjør. Jeg vil jo prøve å gå for seier der. Det er jeg sikker på at hele laget er innstilt på. Jeg satser på at de klarer å hjelpe meg så lenge de orker opp i bakken, så får vi bare prøve å henge med de beste og prøve noe lurt på slutten, humrer fredagens tredjemann.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse