LAGKAMERATER: Trønderne Kristian Aasvold og Sindre Skjøstad Lunke er nå lagkamerater igjen, seks år etter at de begge kjørte for Team Sparebanken Sør. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Aasvold før sin første proffsesong: – Målet må være å få en UCI-seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.01.20 15:59

Del på    

Trønderen jakter fremdeles på karrierens første UCI-seier.

(procycling.no): Riwal Readynez har vært gjennom store forandringer over vinteren, og over halvparten av rytterne i 2020-stallen er nye i det danske laget. Blant de elleve nyankomne er Kristian Aasvold, som får sin første sesong som proffsyklist.

Men hvor han får sin proffdebut er enda usikkert. Han skulle nemlig kjøre Tour of Oman, men tidligere denne uka ble det kjent at rittet ble avlyst. Det skjedde etter at Sultan Qaboos bin Sa’id Al Sa’id døde 10. januar, og det denne uka ble klart at alle arrangementer i landet blir avlyst de neste 40 dagene.

Rittet i Oman var også det eneste som var klart på sesongplanen til Aasvold, men med endringene det gir, kan det være at han nå blir satt opp på andre ritt i løpet av februar. Det blir trolig klart i løpet av de neste dagene, under lagsamlingen til Riwal Readynez, som starter fredag.

Trønderen sier til procycling.no at han håper han kan få muligheten på fransk jord. I løpet av februar skal Riwal etter planen kjøre både Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes (tidligere Tour du Haut Var) og Faun-Ardèche Classic.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

God treningsvinter bak seg

Med tre andre nordmenn på laget, nykommerne Sondre Holst Enger og August Jensen (som begge kom fra Israel Cycling Academy) og Sindre Skjøstad Lunke, later Riwal til å bli et lag å følge med på norske sykkelfans.

Aasvold selv har også et godt inntrykk av laget og hans nye lagkamerater, og gleder seg nå til å møte dem på ny i forbindelse med samlingen i Calpe. 

Selv har han også vært i Spania siden lørdag, sammen med Lunke. I det som har vært en mild vinter i Norge, har han også hatt en treningsleir på Gran Canaria. Noen store endringer i treningen er det imidlertid ikke.

– Jeg har fått trent godt gjennom vinteren, litt mer enn tidligere. Dette er ikke tidspunktet å gjøre store endringer på uansett, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jakter fremdeles på den første seieren

Noe han ønsker å få en endring på er antall UCI-seirer. Etter seks år på kontinentalnivå står han med null UCI-seirer, selv om han har vært nære på ved flere anledninger. I fjor ble andreplassen i Lillehammer GP, tredjeplassen på den første etappen i Istrian Spring Trophy og fjerdeplass sammenlagt i samme ritt hans beste resultater.

– Målet må være å få en UCI-seier. Det er ikke mye som har skilt tidligere, sier Aasvold. 

Hvor mange sjanser han får til å kjøre for egne resultater er langt fra sikkert, og sammenlignet med Coop-tiden, er 24-åringen nå i et lag med mye større bredde.

Hvilke ritt Riwal får kjøre utover sesongen er heller ikke helt klart, men Aasvold ser for seg at det i hovedsak er de kuperte rittene han vil få sjansen i, hvor han da også håper han får sjansen til å kjøre Arctic Race of Norway, som blir det største norske rittet i 2020 etter nedleggelsen av Tour of Norway.

Men med tre andre nordmenn og en rekke andre sterke ryttere på laget, er han klar på det er ingen selvfølge.

PS! August Jensen er blant de syv Riwal-rytterne som starter sesongen med Saudi Tour 4.-8. februar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse