HAR BRUKT OMAN SOM OPPKJØRING: Men denne sesongen blir Alexander Kristoff uansett værende i Europa. Nå er det klart at 2020-utgaven av Tour of Oman ikke blir noe av. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Tour of Oman avlyst etter dødsfall

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.01.20 11:12

Del på    

Alexander Kristoff kjørte her hvert år fram til 2019 – men blir i Europa denne gangen.

(procycling.no): Den 10. januar døde Sultan Qaboos bin Sa’id Al Sa’id, verdens tredje lengste regjerende monark, etter et lengre tids sykeleie i hjemlandet. Tirsdag har det versert kommunikasjon mellom ryttere og lag i WorldTouren at monarkens bortgang også vil bety slutten for sykkelrittet Tour of Oman.

Ifølge ASOs løypesjef, Thierry Gouvenou, har sultanatet besluttet seg for å avlyse alle arrangementet de neste 40 dagene, noe som rammer sykkelrittet som opprinnelig skulle ha startet den 16. februar (om 20 dager).

De fleste norske rytterne som er aktuelle for ritt i Midtøsten i denne perioden, skal i aksjon i UAE Tour i månedsskiftet februar/mars. Nytt av året er også rittet Tour of Saudi Arabia mellom 4.-8.-februar. Nå blir det altfor lang pause mellom Saudi Arabia og UAE Tour, noe som gjør at rytterne vil vende hjemover til Europa i etterkant av førstnevnte ritt.

Alexander Kristoff benyttet seg fast av Tour of Qatar og Tour of Oman som oppkjøring til klassikerne i en årrekke. Faktisk var han og Michael Schär de to eneste rytterne som hadde deltatt i samtlige 10 utgaver fram til 2019 (Schär den eneste som fullførte alle 10, etter at Kristoff velta i fjor).

Denne sesongen er det imidlertid klart at Stavanger-mannen prioriterer en oppkjøring via Valenciana, Almería og Algarve i stedet.