BLIR LAGKAMERATER: Sindre Lunke og Kristian Aasvold er jevnlig treningskamerater og nå blir de også lagkamerater neste år. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Aasvold bekreftet klar for Riwal: – Noe jeg ikke kunne si nei til

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.09.19 09:48

Del på    

Nordmannen har signert sin første proffkontrakt.

(procycling.no): Det danske laget er i ferd med å gjøre klar stallen til neste år, og etter at de kunne bekrefte at Sindre Lunke fikk forlenget kontrakten sin torsdag, ble det fredag morgen klart at Kristian Aasvold har signert for profflaget på en toårskontrakt.

Det bekrefter prokontinentallaget i en pressemelding

– Det var som jeg sa forrige uke, dette var noe jeg ikke kunne si nei til. Det er et steg opp og de kjører veldig mange gode ritt. Det virker som en veldig god gjeng, så det var aldri noen tvil om at jeg ville gå dit, sier 24-åringen til procycling.no.

Les også: Aasvold på vei til Riwal

Ønsker å utvikle seg videre

Aasvold har syklet for Team Coop de siste to sesongene, med fire år i Team Sparebanken Sør før det igjen.

Etter seks år på kontinentalnivå får han altså sjansen på sykkelsportens nivå to.

– Det er nok alltid noen tøffe dager hvor man tviler på om dette er noe man burde drive med i det hele tatt. Jeg har alltid sagt til de rundt meg og meg selv at jeg driver med dette fordi jeg synes det er artig og jeg vil se hvor langt jeg kan komme. Hadde jeg gjort alt jeg kunne og avsluttet som klubbrytter, så kunne jeg ikke gjort så mye med det. Men jeg har hele tiden hatt tro på at jeg har det som skal til for å bli god nok til å bli proff. Det er artig å få muligheten nå, men samtidig jeg vil jo alltid fortsette å prestere og utvikle meg. Det stopper ikke her, selv om det selvsagt har vært noe man har jobbet mot å klare. Selv om jeg er 24 år, så hadde jeg nok fortsatt satsingen uansett. Jeg synes fortsatt det er det artigste jeg kan drive med. Da er det jeg vil drive med når jeg har muligheten, sier Aasvold.

– Alt blir jo en del større rundt. De kjører en del større ritt og blant fordelene er jo at ikke blir et for stort steg heller. Det er noe med det å ta stegene i riktig rekkefølge. 

Håper på litt mer kupert rittprogram

Aasvold prøvde i en periode å hevde seg som en ganske ren klatrer, men har de siste årene blitt en god allrounder som fremdeles har sin fremste styrke i kupert terreng.

Det er som puncheur han ønsker å satse videre. 

– Vi har hatt et veldig godt rittprogram i Coop, men vi har bare vært ni ryttere. Da blir det stort sett den samme gjengen som kjører ritt og du må finne ritt som passer sammensetningen i laget best mulig. Sånn sett har jeg kunnet tenke meg et enda mer kupert rittprogram. Jeg har snakket med Riwal om det, og det er nok muligheter for det. De har jo allerede i år kjørt en del ritt som var ganske tøffe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse