KLATRESTERK: Katrine Aalerud er kvinnelandslagets beste kort i Østerrike. Til vanlig sykler 23-åringen for Team Virtu. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud viser gryende VM-form

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.09.18 20:32

Del på    

Blant de ti beste i fransk etapperitt.

(procycling.no): En stor andel av verdens bedre syklister spisser i disse dager formen inn mot verdensmesterskapet i Innsbruck.

22. september starter arrangementet i Østerrike med lagtempo for menn og kvinner. Men det er lørdagen og søndagen som skaper sommerfugler i de fleste sykkelmager.

Kvinnene er først ute, med sin fellesstart 29. september, før mennene avslutter VM dagen etter. For det norske kvinnelandslaget er det fort Katrine Aalerud som er det største håpet.

23-åringen viste gryende VM-form i  Tour de l’Ardèche, som ble avsluttet tirsdag. Erica Magnaldi (Bepink) stakk av med etappeseiren etter en hektisk dag på sykkelen. Ingrid Lorvik ble beste rytter fra det norske landslaget på etappen med sin syvendeplass.

Men i sammendraget ble Aalerud klart best av de norske. Kvinnen som til vanlig sykler for danske Virtu var 1:55 bak etappevinneren, på en dag med avstander mellom mange av favorittene.

Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM) vant sammenlagt, med Aalerud på niendeplass.

Kvinnelaget til fellesstarten består av Susanne Andersen, Stine Borgli, Vita Heine, Ingrid Lorvik og Katrine Aalerud. Alle fem syklet Tour de l’Ardèche sammen med Karina Birkenes som var sjette rytter i Frankrike.

Sunweb-klare Susanne Andersen viste seg også fram i det franske syvdagersrittet. På de to første etappene endte 20-åringen på fjerde- og tredjeplass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse