Prøv Procycling Pluss idag

FORNØYD: Nils Politt fikk ikke den største brosteinen med hjem, men var fornøyd med å stå på podiet et monument for første gang. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Å tape mot Gilbert er ingen skam

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.19 19:45

Del på    

Nils Politt var strålende fornøyd etter andreplassen i Paris-Roubaix.

ROUBAIX (procycling.no): Tysk sykkelsport har ligget nede med brukket rygg etter de store dopingskandalene etter år 2000. Men de siste årene har bedringen vært klar og tydelig. En haug med spurttriumfer i store sammenhenger, men nå også triumfer på andre arenaer.

I det uhyre krevende Baskerland rundt tok Maximilian Schachmann hele tre etappeseirer, mens Emanuel Buchmann vant kongeetappen. Selv om sammenlagtseieren røk på siste dag, så er trenden tydelig; tyskerne er tilbake.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det gjelder også i klassikerne. Tyske Josef Fischer vant historiens først Paris-Roubaix i 1896. Først 119 år senere kom den andre tyske triumfen i Helvetet i Nord da John Degenkolb triumferte.

Den tredje kom ikke i 2019, men at det blir Nils Politt som står for den når den først skjer virker mer or mer sannsynlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPURTTAP: Philippe Gilbert hadde mest krefter igjen i velodromen i Roubaix. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Det betyr mye for meg. Jeg liker virkelig dette rittet. Jeg kjørte det en gang som U23-rytter, og veltet fem ganger og fullførte ikke. Så sa jeg til faren min at jeg skulle komme tilbake hit og gjøre det bra. Selv mitt første år i Katusha så fullførte jeg ikke. Men så ble det bedre med 27. plass, 7. plass og 2. plass i dag. Det viser at det er et godt ritt for meg, og jeg gleder meg allerede til neste år, sier Politt på pressekonferansen etter den 117. utgaven av monumentet.

Opp og fram, og fokus på det positive. Ingen sure miner var å spore hos den tanngard-begavede 25-åringen som nettopp hadde havnet på podiet i Paris-Roubaix for aller første gang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Å bli nummer to i Paris-Roubaix er en veldig god følelse. Å tape mot Philippe Gilbert, en tidligere verdensmester som har vunnet så mange ritt, det er ingen skam, konkluderer Köln-mannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAPTE VINNERBRUDDET: Nils Politt tråkket til på Gruson-strekket, og fikk følge av Philippe Gilbert. Foto: Stephane Mantey-Pool/Getty Images

Taktisk tøff situasjon

Det siste strekket før velodromen i Roubaix, og gjennom en drøy runde i selve helligheten i den nord-franske byen, var det Politt som trakk på den gamle ringreven fra Deceuninck-QuickStep. Den taktisk situasjonen i rittet gjorde det vrient for Politt å velge en annen løsning.

– Jeg hadde lyst til å begynne spurten fra andre posisjon, men Philippe hadde de beste kortene å spille med Lampaert på vei opp bakfra. Så jeg måtte åpne fra front og han var ett sekund for rask for meg. Jeg skulle til å starte, men så var han allerede ved siden av meg. Til slutt så tror jeg Gilbert uansett hadde best punch i spurten, oppsummerer Katusha-Alpecin-syklisten.

– Jeg vurderte å angripe med to kilometer igjen i den slake motbakken. Men han er en sterk rytter og ville holdt hjulet mitt. Jeg tenkte min eneste sjanse var å slå ham i spurten, men han vant. Men jeg er veldig fornøyd med andreplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEN FØRSTE: Tyskland rundt ble et gjennombrudd for Nils Politt i 2018. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Tok et steg på høsten

Andreplassen på søndag i klassikernes dronning kommer ikke som lyn fra klar himmel. Potensialet og kjørestyrken viste han allerede som lojal hjelper rundt Alexander Kristoff i Katusha-dagene til nordmannen. Blant annet i RideLondon-Surrey Classic 2017 var tyskeren enorm. Han holdt kontroll på et uhyre farlig brudd, og i spurten vant Kristoff foran Magnus Cort.

Året etter var han langt framme i klassikerne, men først på høsten slo han virkelig gjennom.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Spesielt etter Tour de France i fjor, min andre Tour de France, så tok jeg et steg. Jeg gjorde det veldig bra i Tyskland rundt og tok min første proffseier der. Jeg ble nummer to i sammendraget og tenkte at nå er jeg der. Nå kan jeg virkelig kjøre. Så trente jeg veldig hardt i vinter, spesielt for klassikerne. Nå har jeg vært nummer seks i E3, fem i Flandern og to i Roubaix så for meg så var dette en av mine beste dager på sykkelen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse