BEGRENSET TAPENE: Steven Kruijswijk og Geraint Thomas i søndagens finale til Foix. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

– Mer enn en måte å vinne touren

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.07.19 06:24

Del på    

Thomas ikke bekymret over interne svakhetstegn.

(procycling.no): Geraint Thomas og Team Ineos har på papiret et godt utgangpunkt før den siste uken av Tour de France. På den andre hviledagen kunne waliseren konstatere at han ligger i «pole position» til å ta over den gule ledertrøya fra en tilsynelatende vaklende Julian Alaphilippe.

Situasjonen bak resultatene tegner derimot et mer komplisert bilde for Thomas og Ineos, som for øvrig er mer vant til å forsvare ledertrøya enn å jakte den på dette sene tidspunktet i rittet. Tittelforsvaren viste ikke bare svakhet på Tourmalet, han fikk også grunn til å mistenke at det vanligvis så robuste Ineos-toget i fjellene, kanskje ikke er på samme nivå som tidligere.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er mer enn en måte å vinne touren på, sier Thomas under mandagens hviledag i Nîmes ifølge Cyclingnews.

Etter en rekke tøffe dager i Pyreneene, ligger Thomas 1:35 bak ledende Alaphilippe, og en håndfull sekunder foran Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot og sin egen lagkamerat, Egan Bernal. Til forskjell fra tidligere år, sto ikke Team Ineos frem som det mest toneangivende laget i fjellene, da Thomas sine hjelperyttere virket å måtte slippe favorittgruppen tidligere enn forventet.

På hviledagen var Ineos-kapteinen opptatt av å berolige situasjonen da han fastholdt at laget hans fortsatt har et godt utgangspunkt før Alpene.

– Denne situasjonen er annerledes, og vi behøver ikke å ta ansvar når andre lag også gjør det. Vi er fortsatt i en supersterk posisjon, hevder Thomas.

– Alle har opp- og nedturer, det som er viktig er måten man håndterer dem på. Jeg er overbevist om at vi alle er i god form og jeg ser frem til fjellene i Alpene.

 Alpene

Det var nettopp i Alpene at Thomas tok grep om den gule trøyen i fjor, da han vant to etapper på rappen – først til La Rosière Espace San Bernardo, og så til Alpe d’Huez.

Mens han tapte 36 sekunder til etappevinner Pinot på etappen til Tourmalet sist lørdag, følte 33-åringen at beina var bedre søndag, men at han holdt angrepene tilbake i finalen på Prat d’Albis, ettersom lagkamerat Bernal lå foran. Igjen var det Pinot som klatret best av favorittene.

Thomas jakter fortsatt sesongens første seier, etter at han krasjet ut av Tour de Suisse i oppkjøringen til årets tour. Inoes-kapteinen håper den kommer i Alpene.

– For meg har det vært et litt blandet år sammenliknet med i fjor, men det viktigste nå er at jeg avsluttet sterkt i går, og at jeg gleder meg til Alpene. Jeg har gode minner derfra, av åpenbare grunner, og ser frem mot en nye runder der.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter tirsdagens flate etappe til Nîmes, venter en mellomkupert etappe til Gap onsdag. Etappe 18 til Valloire er imidlertid et Alpe-monster med forseringer av Col de Vars, Izoard og Galibier før målgang nedi dalen. På etappe 19 skal rytterne blant annet over Col de l’Iseran på 2751 meters høyde før målgang ved Tignes. Mens siste dag i Alpene blir en verdig finale med den 33 km lange klatringen opp til Val Thorens.

Stillingen sammenlagt
Julian Alaphilippe (Quick-Step)
Geraint Thomas (Ineos) + 1’35
Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) + 1’47
Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) + 1’50
Egan Bernal (Ineos) + 2’02
Emmanuel Buchmann (Bora) + 2’14
Mikel Landa (Movistar) + 4’54
Alejandro Valverde (Movistar) + 5′
Jakob Fuglsang (Astana) + 5’27
Rigoberto Uran (EF Education) + 5’37

Tagget med: , ,

Les også disse