Prøv Procycling Pluss idag

STERK: Adam Yates klatret meget godt på den siste etappen i Pyreneene. Foto: JEFF PACHOUD (Scanpix/Afp)

STERK: Adam Yates klatret meget godt på den siste etappen i Pyreneene. Foto: JEFF PACHOUD (Scanpix/Afp)

23-åring klatret med Froome og Quintana

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 10.07.16 21:02

Del på    

- Jeg følte meg bedre i går, men jeg er fornøyd.

Chris Froome, Nairo Quintana og Adam Yates klokket inn først av sammenlagtrytterne på søndagens etappe i Tour de France.

Sistnevnte overbeviste med det stort, beholdt sin andreplass og økte ledelsen i kampen om den hvite ungdomstrøyen.

Etter ni dager ligger han bare 16 sekunder bak landsmann Froome.

Går for etappeseier
– Jeg er veldig fornøyd. Jeg kommer til første hviledag i en god posisjon. Jeg trenger bare å restituere bra, sier Yates ifølge skysports.com.

23-åringen sykler sin andre Tour de France, men var ikke i nærheten av å kjempe i sammendraget i fjor. Heller ikke i år var det hovedprioritert fra start, men nå kan ting endre seg.

– Jeg ønsker å vinne en etappe, men så lenge jeg har håp i sammendraget, kommer jeg til å følge det målet.

Glad for regnet
Mannen fra Bury har klatret med de beste hele touren, og bare Dan Martin, Richie Porte samt de to største favorittene klarte å holde samme tempo som unggutten søndag.

– Jeg følte meg bedre i går, men jeg tapte ikke noe til Froome, så jeg er veldig fornøyd.

Mesteparten av etappen gikk i sol og voldsom varme, før en voldsom haglskur møtte rytterne opp den avsluttende bakken.

Det synes Orica-rytteren bare var deilig.

– Jeg hadde ikke noe problem med regnet på slutten. Faktisk foretrekker jeg å sykle i regn fremfor 35 graders varme og ikke være i stand til å puste.

Lover flere angrep
I tillegg til Yates, viste Dan Martin strålende klatreferdigheter søndag. Iren angrep flere ganger og kom i mål så godt som sammen Quintana, Froome og Yates.

Dermed ligger han på tredjeplass i sammendraget.

– Jeg ser ikke på meg selv som en utfordrer. Chris og Nairo er de store favorittene for seieren, men jeg ønsket å se hva jeg kan gjøre, så jeg angrep noen få ganger. Det var motvind den siste kilometeren, og derfor ble det vanskelig å prøve noe der, sier Martin til Etixx’ hjemmeisde.

Iren, som bor i Andorra der den niende etappen ble avsluttet, kunne vise at han har prikket inn toppformen til årets tour.

– Jeg vet ikke om været spilte noen rolle, men jeg er sikker på at det så kulere ut på TV. Jeg er på tredje sammenlagt nå, men jeg vil ta det dag for dag og prøve å få en etappeseier. Jeg liker å sykle i fjellene. Etixx-Quick Step har mint meg på hvor mye jeg liker det jeg gjør, og jeg får ikke sagt nok ganger hvilket fantastisk lag dette er.

29-åringen lover også at han kommer til å angripe igjen senere i touren.

– Jeg er en aggressiv rytter, det er min natur. Jeg liker å angripe og kjempe for seieren selv om det betyr at jeg blir kjørt fra, istedenfor å kjempe for andreplass.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse