VANT: Thomas De Gendt jubler for seier etter en lang dag i brudd. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

200 kilometer i brudd: – Det gjorde så vondt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.07.19 18:20

Del på    

De Gendt med nytt brudd-mesterverk i Tour de France.

(procycling.no): Thomas De Gendt gjorde det han kan best på den åttende etappen i Tour de France lørdag, da han etter et tilnærmet 200 kilometer langt brudd jublet for sin andre etappeseier i Tour de France.

– Det gjorde så vondt, men det er helt nydelig, sier De Gendt etter etappen, som han vant med knappe seks sekunder foran Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe.

Den franske duoen angrep fra det som var igjen av hovedfeltet, etter seks kategoriserte stigninger, i Côte de la Jaillère 15 kilometer fra mål. Alaphilippe på jakt etter den gule ledertrøyen, Pinot med sikte på å tjene noen sekunder på rivalene i sammendraget, og kanskje en etappeseier. Pinot og Alaphilippe rykket til da De Gendt hadde en sårbar ledelse på bare ett minutt.

32-åringen var del av et brudd på fire ryttere, men det var bare to igjen mot slutten, etter at Niki Terpstra (Total Direct Energie) og Ben King (Dimension Data) mistet kontakten. De Gendt var alene i front da Alessandro De Marchi også måtte kapitulere i siste kategoriserte stigning.

Astana og EF Education hadde filetert ned hovedfeltet betydelig med et voldsomt tempo over bakketoppene i Massif Central inn mot finalen. De Gendt og gjengen i front viste seg imidlertid veldig sterke i medvinden. Da sju mil gjensto av den 200 kilometer lange etappen, følte belgieren at dette kunne gå veien.

– Med 70 kilometer igjen, kjørte jeg egentlig bare full gass helt frem til siste stigning. Feltet kom nærmere, men jeg måtte gå solo og holde meg i front. Jeg hadde en god følelse i hele dag, sier De Gendt.

– Fra fem minutter gikk ledelsen vår ned til 3:30, men vi kjørte ikke så hardt før stigningen etter langesonen. Fra der av så vi vårt snitt til å få en større ledelse.

Tok risiko

Med King og Terpstra distansert, pushet De Gendt og De Marchi på videre. I en av utforkjøringen gikk det neste gale for dem begge. I en sving kjørte italieneren av veien og måtte bremse for ikke å få et ublidt møte med et stålport. De Gendt holdt seg på veien og ventet på at sin bruddkamerat skulle komme opp igjen.

– Det var flere svinger der jeg nesten krasjet, men jeg klarte å holde meg oppe, sier 32-åringen på Lotto Soudal – som har også har vunnet etapper i Giro d’Italia og Vuelta a Espana.

Lotto Soudal har de siste dagene mobilisert rundt lagets nye spurter for sesongen, Caleb Ewan, uten å lykkes.

– Dette er en bragd for laget vårt også. Vårt mål var å komme til touren for å vinne en etappe. Vi klarte det neste i går med Caleb. Jeg har følt meg bra hele touren og hadde utrolige bein i dag. Men det gjør vondt. Det gjør så vondt.

Tagget med: ,

Les også disse