<b>KJENT RUTE MOT ROUBAIX:</b> Edvald Boasson Hagen ser ut til å droppe ritt på Mallorca og i Belgia foran sin første WorldTour-sesong for MTN-Qhubeka/Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

FÅR SYKLE DET DE VIL: Som et av lagene i WorldTouren, vil Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data automatisk være kvalifisert til alle de største rittene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Blir 18 lag i WorldTouren de to neste årene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.10.16 21:45

Del på    

Team Dimension Data ser ut til å få fornyet tillit i sykkelsportens øverste divisjon.

Stadig mer tyder på at Edvald Boasson Hagen og Team Dimension Data fremdeles vil befinne seg i WorldTouren i 2017. Tirsdag skrev vi at tyske Radsport erfarte at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ville la det være 18 lag i sykkelsportens øverste nivå likevel. Den opprinnelige planen var å kutte antallet ned til 17, som et ledd i WorldTour-reformen som skulle gi 16 lag på det øverste nivået i 2018.En reform som var et resultat av konflikten mellom ASO og UCI, hvor ASO truet med å trekke ut alle sine ritt.

Onsdag skriver Cyclingnews at de har fått bekreftet fra flere nøkkelpersoner at det vil bli 18 lag, så fremt alle søknadene godkjennes.

Sykkelnettstedet skriver videre at lagene nå vil få lisenser på to år, og at det først skal kuttes til 16 lag i 2019.

Fryktet lang kamp i retten
Det som var planen, var at de 16 beste lagene på WorldTour-rankingen i 2016 fikk automatisk plass, mens eventuele resterende lag skulle kjempe om den 17. plassen. Det er ingen tvil om at Dimension Data er nummer 18 og sist på rankingen. Men på grunn av nedleggelsen av både IAM og Tinkoff har det vært forskjellige tolkninger om hvorvidt det betød at Dimension Data rykket opp på 16. plassen og dermed fikk sikker plass, eller om de måtte ut i en omkamp.

Og sistnevnte scenario er det ingen tvil om at det afrikanske laget hadde kommet dårligst ut av, i kamp mot Bahrain-Merida og Bora-Hansgrohe.

På grunn av det sedvanlige kryptiske regelverket til UCI, ønsket man derfor ikke en langvarig rettstrid, skriver Cyclingnews. En lang prosess kunne også gjort det vanskelig for rittarrangører som Tour Down Under og Tour of Qatar med tanke på lagvalgene. Sist en lignende sak var oppe, var det Katusha som ble degradert av UCI foran 2013-sesongen. I februar, et godt stykke inn i sesongen, avgjorde imidlertid den internasjonale voldsgiftsretten for sport (CAS) at det russiske laget likevel skulle få være en del av WorldTouren.

I tillegg, skriver sykkelnettstedet, så hjalp det nok ASO, arrangøren bak Tour de France, Vuelta a España og mye mer, at firmaet Dimension Data sponser ASO med to millioner euro for å levere informasjon underveis i rittene. Noe alle ikke var like fornøyde med.

Trenger ikke delta i de nye WorldTour-rittene
Da forslaget til den nye WorldTouren kom, var det med ti nye ritt. På grunn av den etter hvert så fulle kalenderen, behøvde ikke alle lagene å være med i de nye rittene. Det ble istedenfor satt en nedre grense på ti WorldTour-lag.

AIGCP (lagenes interesseorganisasjon) uttrykte straks sin harme over forslaget. Da var det spesielt en helg med Tour de Pologne, Clásica de San Sebastián og London Ride Classic like etter Tour de France som ble sett på som svært vanskelig logistisk.

Cyclingnews skriver nå at lagene vil være frie til å velge om de vil være med i de nye WorldTour-rittene, og dermed virker det som om minimum ti lag-reglen er skrotet.

Tagget med: , , ,

Les også disse