Prøv Procycling Pluss idag

TUNG START: Simon Yates har ikke fått den samme starten som i fjorårets Giro d'Italia, men kanskje kan det også bety at han vil holde hele rittet ut, og ikke sprekke på den 19. etappen som i fjor. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Yates: – Har jobbet for hardt til å gi opp nå

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.05.19 17:32

Del på    

Briten tror på offensiv kjøring i fjellene de neste to ukene.

Mens Primoz Roglic ble den store vinneren på søndagens tempoetappe i Giro d’Italia, ble det et virkelig skudd på baugen for Simon Yates’ sine sammenlagtsjanser etter at han tapte tre minutter og elleve sekunder til sloveneren.

Dermed var han blant de dårligste av sammenlagtfavorittene, med Miguel Ángel López (som tapte ytterligere 34 sekunder, blant annet på grunn av en punktering) som den eneste av de virkelige seierskandidatene bak ham på resultatlista.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter at Yates har vist prov på at han har tatt store steg på tempo de siste sesongene, blant annet med seier på tempoetappen i årets Paris-Nice, var det et svært overraskende utfall. Spesielt fordi lagledelsen også kunne bekrefte at det ikke hadde vært noe mekanisk problem eller sykdom inn mot etappen.

Med ni etapper unnagjort er briten nede på en 24. plass i sammendraget, 5:36 bak Valerio Conti og 3:46 bak Primoz Roglic på andreplass.

– Jeg har jobbet for hardt for å gi opp nå, så jeg vil gi alt jeg har, sier Yates til Cyclingweekly.com under rittets første hviledag mandag. 

MANNEN Å SLÅ: Primoz Roglic har ikke vært på podiet sammenlagt i et treukersritt tidligere, men for øyeblikket har han stø kurs mot et godt resultat i årets Giro d’Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Fjelletapper på rekke og rad

Selv er han klar på at det vil være ok om det ikke vil være godt nok, men situasjonen står i sterk kontrast til fjoråret. Da overtok han ledelsen i rittet etter den sjette etappen – en ledertrøye han beholdt til han sprakk totalt på den 19. etappen – og ledet med 32 sekunder til lagkamerat Esteban Chaves da rytterne tok seg en hviledag etter den niende etappen.

De to neste dagene vil trolig ende i en massespurt, men fra og med etappe tolv vil alle etappene foruten etappe 18 være etapper hvor man kan forvente angrep fra sammenlagtfavorittene. 

Les også: Giro-arrangøren vurderer å droppe Gavia

Med tempostyrken til Roglic og den avsluttende tempoen i Verona, må trolig også den som ønsker å vinne rittet ha en luke ned til Roglic før rittets siste dag. Dermed ligger det an til å kunne bli et ritt med en mengde angrep de neste to ukene, hvor vi også vet at Roglic har mistet sin viktigste hjelperytter i Laurens De Plus.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Roglic ser veldig imponerende ut. Alle kommer til å måtte angripe ham. Det er ikke bare meg som må hente inn tid. Jeg ser for meg at det blir et veldig aggressivt ritt. Kanskje ikke de neste dagene nå, men så snart vi kommer inn i fjellene tror jeg det vil gå veldig raskt, sier Yates.

Flere lag med flere gode kort

Etter de første ni etappene har også Roglic sikret seg et stødig grep om rittet, med seier på de to tempoetappene og våken kjøring da feltet splittet seg på den fjerde etappen. Av de som bør ha ambisjoner om et godt sammenlagtresulat er Pello Bilbao (+ 1:42), Vincenzo Nibali (+ 1:44) og Bauke Mollema (+ 1:55) de tre de eneste som er innenfor to minutter bak Roglic.

Ryttere som Miguel Ángel López (+ 4:39) og Mikel Landa (+ 4:52) er enda lengre bak igjen. De to har til felles at de begge er en del av et sterkt lag med flere kort å spille på i sammendraget (Bilbao og López for Astana, Richard Carapaz, Landa og til dels Andrey Amador for Movistar). Det samme har også et lag som Bora-Hansgrohe med Davide Formolo (+ 2:52) og Rafal Majka (+ 2:53).

– Du kan se på det på denne måten: Vi har alle én ting til felles. Vi må kjøre inn mye tid. De må være offensive, og de rytterne og lagene deres er normalt sett offensive også, sier Yates som en liten advarsel til Primoz Roglic før Giro d’Italia entrer fjellene senere denne uka.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse