RYKER TROLIG: Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Wildcardene klare til Paris-Roubaix

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.01.19 16:44

Del på    

Terpstras Direct Energie blant de inviterte.

Syv prokontinentallag fikk mandag den endelige bekreftelsen på at de er invitert til årets Paris-Roubaix, som altså vil bestå av totalt 25 lag.

Alle de fem franske prokontinentallagene, Cofidis, Direct Energie, Arkéa Samsic, Vital Concept og Delko Marseille, ble invitert til rittet. De to siste invitasjonene gikk til Roompot-Charles og Wanty-Gobert.

Dermed var Odd Christian Eikings Wanty det eneste av prokontinentallagene med norske ryttere som fikk invitasjon, men askøyværingen blir nok neppe å se der (selv om for eksempel både Fredrik Strand Galta og Sindre Skjøstad Lunke har fått plass i rittet tidligere av sine franske arbeidsgivere).

Av de syv lagene er det utvilsomt Direct Energie som vil komme med de største ambisjonene i form av å ha tidligere vinner Niki Terpstra på laget, mens ryttere som André Greipel (Arkéa Samsic), Lars Boom (Roompot-Charles), Dmitri Claeys (Cofidis) og Bert de Backer (Vital Concept) nok også kan gjøre seg gjeldende.

Som tidligere rapportert kunne også Mathieu van der Poel og hans Corendon-Circus fått invitasjon til rittet, men den nederlandske sykkelkross-stjernen takket nei for å få en hvilepause etter de flamske klassikerne og inn mot Brabantse Pijl og Amstel Gold Race.

Invitasjonene kan også være det siste håpet til Andrea Tafi, som fremdeles jakter på et lag som vil la ham få sykle rittet, 20 år etter at han vant det i 1999.

Tagget med:

Les også disse