20 ÅR SIDEN: Andrea Tafi vant Paris-Roubaix i 1999. Foto: Tim De Waele/Getty Images

Tafi har ikke gitt opp Roubaix-drømmen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.01.19 18:17

Del på    

Fortsetter jakten på et lag som vil ta sjansen på ham.

Kalenderen viser 17. januar og det er dermed under tre måneder til Paris-Roubaix. Dermed begynner det å bli dårlig tid igjen for Andrea Tafi, som enda ikke har sikret seg en kontrakt med et lag som kjører det franske monumentet.

52 år gamle Tafi meldte i starten av november at han hadde funnet seg et lag og Gazzetta dello Sport meldte at det var Dimension Data som skulle bli laget som tok sjansen på ham. Det ble imidlertid avvist av sportsdirektør Rolf Aldag et par uker senere.

Siden har ukene gått uten at det har kommet noe nytt rundt Tafi, samtidig som alle WorldTour-lagene også har presentert rytterstallene sine uten italieneren.

– Prosjektet mitt fortsetter videre. Jeg fortsette å trene, sier Tafi til VeloNews.

Vil lage dokumentar

Tafi la egentlig opp i 2005, etter en suksessfull karriere hvor éndagsrittene var hans store spesialitet. Blant annet har italieneren vunnet Flandern rundt, Il Lombardia og Paris-Tours tidligere og i år er det 20 år siden han gikk til topps i Paris-Roubaix.

Som et ledd i det mulige comebacket skal det være planer om å lage en dokumentar for å vise Tafis vei tilbake til rittet og den profesjonelle sykkelscenen.

Skulle han ikke finne seg et lag som sykler proffutgaven, er det ventet at Tafi vil delta i amatørutgaven dagen før selve proffrittet.

Vil leve ut drømmen

Foreløpig klamrer han seg dog til håpet om at han får kjøre proffutgaven. Han er allerede registrert som en del av rytterne som blir dopingtestet av UCI og trener ifølge seg selv fem til syv timer hver dag.

Noe som kan gjøre det vanskeligere for Tafi er at et lag som signerer ham må gi ham en minstelønn på rundt 300 000 kroner, skriver VeloNews. Ettersom Tafi kun vil kjøre et svært begrenset antall ritt kan det dermed bli en dyr investering, selv om han også vil gi laget mye publisitet.

– Jeg er rolig. Jeg ønsker å fortsette (med prosjektet) og leve ut denne drømmen. Jeg har har fremdeles troen på at vi kan feire seieren i 1999, sier Tafi.

I tillegg til de 18 WorldTour-lagene, får også syv prokontinentallag invitasjon til rittet. Foreløpig er ikke de annonsert og de kan dermed by på en siste mulighet for 52-åringen.

Tagget med: ,

Les også disse