SMADRET ALL MOTSTAND: Bradley Wiggins og Team Sky har hatt som vane å banke konkurrentene under Critérium du Dauphiné, men flere har nå begynt å tvile på om alle prestasjonene var rene. The Times skriver at en mystisk leveranse til Wiggins likevel ikke vil utløse sanksjoner mot rytteren.

- Wiggins slipper unna i pakke-etterforskning

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.12.16 09:49

Del på    

Fortsatt uklart hva leveransen inneholdt.

(procycling.no): The Times skriver at det ikke forventer videre etterforskning av en mystisk leveranse til hans doktor i Frankrike.

Det var Simon Cope, et medlem av det britiske sykkelforbundet, som tok med pakken til La Toussuire på den siste etappen av Critérium du Dauphiné i 2011.

Hva pakken inneholdt er fortsatt et ubesvart spørsmål, men beskyldningene hat gått ut på en «privat behandling» av Wiggins inne i lagbussen.

Det britiske antidopingbyrået har etterforsket hendelsen siden oktober.

Uttrykker bekymring

Selv om både Wiggins og Team Sky, ifølge The Times, ser ut til å slippe unna, skal antidopingbyrået ha uttrykt bekymring over medisinsk transport og dokumentasjon av det.

The Times skriver at det neppe blir utløst sanksjoner mot enkeltryttere.

Team Sky har hele veien bedyret sin uskyld. Teamsjef Dave Brailsford har innrømmet at han gjorde ting verre da han først ga Ukad unøyktig informasjon om hvorfor Simon Cope tok turen til Frankrike med leveransen til Wiggins.

Cope har forklart at han ikke kjente til innholdet i pakken.

Inn på teppet hos politikerne

Beskyldningene kommer på toppen av avsløringene om at Bradley Wiggins ble behandlet med triamcinolon foran Tour de France utgavene i 2011 og 2012, samt foran Giro d´Italia i 2013.

Wiggins har hatt medisinsk fritak grunnet pollenallergi. Slike fritak kan gis til utøvere som har en sykdom eller tilstand som krever bruk av medisiner som er på WADAs liste over forbudte medikamenter.

Tiamcinolon-behandlingen foran Grand Tours har blant kritikerne blitt omtalt som en medisinsk gråsone.

Toppledelsen i Team Sky er bedt om å forklare lagets bruk av medisinske fritak under en høring i kultur, media og idrettskomiteen i det britiske parlamentet den 19. desember.

PS! Det er ventet at det britiske antidopingbyrået i løpet av kort tid presenterer sine funn i etterforskningen av Bradley Wiggins og Team Sky.

Tagget med: , ,

Les også disse