VINNEREN: Den rutinerte Astana-rytteren Lieuwe Westra. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Westra lover full støtte til Boom i Flandern

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 31.03.16 18:17

Del på    

Nederlenderen lykkes endelig i De Panne.

DE PANNE (procycling.no): Med et sterkt angrep på bergene på åpningsetappen tirsdag og en forrykende avsluttende tempo torsdag, sikret Lieuwe Westra seg sammenlagtseieren i årets Driedaagse De Panne, et ritt nederlenderen har kommet svært nære å vinne flere ganger tidligere. Den 33-årige Astana-rytteren ble nummer to i 2012 og 2011, og måtte innrømme at han var veldig nervøs før den 14 km lange kampen mot klokka.

– Jeg har vært flere ganger veldig nære og mange ganger nummer to. De siste timene har jeg vært utrolig nervøs og svettet mye i hendene, sier Westra etter å ha avkledd Alexander Kristoff den hvite ledertrøya.

Det var nettopp sammen med Katusha-rytteren at Westra la ned grunnlaget for sammenlagtseieren i det belgiske tredagersrittet. På etappe én til Zottegem utgjorde Kristoff og lagkamerat Alexander Lutsenko det vinnende bruddet som skaffet seg et drøyt halvt minutt på resten av feltet. Fjerdeplassen på torsdagens tempo – bare tre sekunder bak etappevinner Maciej Bodnar (Tinkoff) – var nok for Westra til å tette en 12 sekunders luke opp til nordmannen sammenlagt. Westra vant rittet med 13 sekunder på Kristoff.

– Jeg håpte over alt annet, ikke å bli nummer to igjen. Underveis hørte jeg på radio at jeg hadde en god tid. Jeg gikk over målstreken med ekstremt smerte, jeg følte meg ikke så bar, men tiden var god. Jeg tapte bare tre sekunder til vinneren. Det var bra nok til å vinne sammenlagt, men ikke etappeseieren, sier Westra – som ikke har tenkt til å suge på karamellen så altfor lenge.

De Ronde
Søndag venter nemlig Ronde van Vlaanderen, hvor Westra lover å støtte lagets nominerte leder, landsmannen Lars Boom. En sterk og overbevisende prestasjon i De Panne til tross, Westra avviser at han er en av outsiderne til helgens monumentklassiker.

– Jeg hadde samme spørsmål for tre, fire år siden, da jeg også kjørte sterk her i De Panne. Da sa de også at jeg kunne gjøre et godt De Ronde. Men jeg gjorde det ikke bra den gangen. Så Lars er kapteinen vår, fastslår Astana-rytteren.

I takt med rådende konsensus mener også Westra at Fabian Cancellara (Trek) er den store favoritten til søndagens ritt, men han avviser at Astana vil kjøre for noe annet enn seieren. Om tittelforsvarer Alexander Kristoff er Westra noen mer usikker, selv om nordmannen ga han hard kamp om sammenlagtseieren i De Panne denne uken.

– Cancellara er veldig sterk, men man må alltid kjøre for seieren. Vi jobbet veldig hardt for seieren denne uken. Søndag er nye muligheter, men også et helt annet ritt. Vi vil gjøre alt for å får Lars i en god posisjon til å vinne.

– Jeg tror Kristoff er bra. Kanskje ikke så sterk som i fjor. Han var der fremme i Paris-Nice og Milano-Sanremo. Men jeg tror han er naturlig nok er en av vinnerkandidatene for søndag.

Tagget med: ,

Les også disse