KRISTOFFS OVERMANN: Lieuwe Westra slo Kristoff under årets De Panne. Nå har han nytt lag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Westra forlater WorldTouren

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.11.16 17:47

Del på    

Kristoffs De Panne-overmann går ned på prokontinentalnivå.

(procycling.no): Lieuwe Westra har hatt tre suksessfulle år som hjelperytter i Astana. Blant annet var han viktig da Nibali sikret seg et forsprang på konkurrente på den franske brosteinen i 2014.

I tillegg har kjørt inn to WorldTour-seire, etter en overlegen bruddseier på siste etappe av Volta a Catalunya i 2014, i tillegg til en beinhard fjelletappe i Tour de Suisse samme år. Da utmanøvrerte han Katusha-duoen Egor Silin og Yuri Trofimov opp Finaut-Émosson.

I årets Driedaagse De Panne-Koksijde kjempet 34-åringen mot Alexander Kristoff om sammenlagtseieren, etter at de sammen med Westras lagkamerat, Alexey Lutsenko, kom til mål foran hovedfeltet på den første etappen. Etter en solid tempoetappe, sikret han seg sammenlagtseieren.

Nettopp denne seieren gjør at nederlenderen ønsker å kjøre for egne sjanser i året som kommer. 2017-sesongen vil han tilbringe i Wanty-Groupe Goubert sine farger.

– Jeg ønsker å gå mer for mine egne sjanser etter den seieren. Jeg har hatt en fantastisk tid i Astana, og jeg vil takke laget for det. I et mindre lag som Wanty-Groupe Goubert kan jeg ta en annen rolle i rittene, og det er også noe jeg ser frem til, forklarer Westra i lagets pressemelding.

Det belgiske laget satser hardt mot neste år, og håper på en GrandTour-invitasjon. Tidligere i år har de annonsert signaturen til Guillaume Van Keirsbulck (Etixx-QuickStep) og Yoann Offredo (FDJ).

Tagget med: , ,

Les også disse