Prøv Procycling Pluss idag

SPURTET OM SEIER: Søren Wærenskjold kjempet om seieren på den fjerde etappen av Tour de l'Avenir. FOTO: Tour de l'Avenir

Wærenskjold nær seier i Avenir

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 16:10

Del på    

Spurtet om seier fra brudd.

(procycling.no): Etter at Tobias Foss inntok den gule ledertrøyen i Tour de l’Avenir på lørdagens etappe, sendte det norske laget Søren Wærenskjold i brudd på rittets fjerde etappe.

På den 158 kilometer lange, kuperte etappen mellom Mauriac og Espalion gikk han i brudd sammen med Simon Guglielmi (Frankrike), Giovanni Aleotti (Italia), Patrick Haller, Miguel Heidemann (Tyskland), Joël Suter (Sveits), Fred Wright (Storbritannia) og Patrick Gamper (Østerrike), og gruppen skulle til slutt holde hele veien.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gruppen hadde stort sett mellom tre og fire minutters ledelse på feltet, og med to minutter og 30 sekunder tilbake inn på de siste ti kilometerne var det ingen tvil om hvem seieren skulle stå mellom. Ingen gikk løs på de siste kilometerne, og de svingte inn på oppløpet sammen.

Wærenskjold lå plassert bakerst i gruppen og led som følge av det. Nordmannen kom i stor fart etter hvert, men måtte forsere på tvers gjennom gruppen og kom aldri tidsnok, men ble til slutt nummer tre.

I stedet ble det nok en etappeseier til det britiske laget, som etter å ha tatt dobbelt på gårsdagens etappe, igjen kunne ta steget til topps. Fred Wright holdt unna for Suter på oppløpet og kunne strekke armene i været.

Foss mistet trøyen

Etter offensiv kjøring endte som nevnt Tobias Foss opp som leder av rittet sammenlagt, lørdag.

Det norske laget var dog villig til å ofre ledelsen i rittet, etter at bruddet hadde fått etablert seg. Til slutt krysset feltet streken to minutter etter vinnerbruddet, og det betyr at Foss må gi fra seg trøyen.

Simon Guglielmi er nå ny sammenlagtleder i «ungdommens Tour de France». Foss er dog fremdeles godt oppe i sammendraget på tredjeplass, 42 sekunder bak Guglielmi, med Torjus Sleen på samme tid, og er den best plasserte sammenlagtfavoritten i rittet for øyeblikket.

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse