BOASSON HAGEN-HJELPER: Scott Thwaites tok for seg i klassikerne i 2017, men i år ble perioden etter Milano-Sanremo ødelagt av skade. Her er han i aksjon sammen med Yves Lampaert under Omloop Het Nieuwsblad. / © Tim De Waele

Vurderer karriereslutt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.12.18 09:52

Del på    

– Hovedfokus er å ha et normalt liv.

(procycling.no): Det sies at lynet ikke slår ned to ganger på samme plass, men skadeprotokollen i Dimension Data fikk utslag ved gjentatte anledninger i løpet av en hektisk vårsesong.

Mark Cavendish veltet flere ganger og fikk på senhøsten konstatert ny dose med kyssesyke, Reinhardt Janse Van Rensburg slet med lysken, Bernhard Eisel pådro seg hjerneblødning etter velt og Scott Thwaites hoppet av klassikerne etter å ha bristet flere ribbein under trening i etterkant av Milano-Sanremo.

Thwaites var tilbake i konkurranse under Østerrike rundt i juli, og kjørte også blant annet Binck Bank Tour og Tour of Britain i august og september.

Mistet tre måneder med ribbeinsskade

Etter at klassikertroppen ble forsterket med blant andre Michael Valgren, Enrico Gasparotto, Giacomo Nizzolo og Lars Bak, mottok ikke 28-åring noe tilbud om å fortsette i den sørafrikanske satsingen.

Det er nødt til å oppleves som ganske hjerteskjærende for en rytter som imponerte mange under 2017-våren der han blant annet var 10 under Strade Bianche, topp 30 under E3, Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen og i tillegg fikk kjøre Tour of California, Critérium du Dauphiné og selveste Tour de France.

Han mistet tre måneder av årets sesong på grunn av skade, og forteller til The Yorkshire Post at han ikke ønsket å rushe tilbake etter skaden i ribbeina.

– Det finnes mer i livet enn sykkelsporten og jeg ønsket ikke at det skulle overskygge alt. Jeg ønsket heller ikke å legge for mye press på meg selv for å gjøre comeback, fordi jeg mener min egen helse er mer verdt enn det, sier han til avisen.

Slutten som sykkelproff?

Uten kontraktstilbud fra Dimension Data hinter Thwaites til at han har andre muligheter innenfor proff-feltet, men han vurderer også å endre miljø og forfølge andre interesser innenfor arbeidslivet.

– Når alt kommer til alt ønsker jeg bare å være fornøyd med det jeg holder på med, spesielt etter en slik ulykke. Hovedfokuset er å ha et normalt liv, uansett om jeg sykler eller ikke.

– Jeg har et veldig godt alternativt (utenfor sporten) som innebærer å jobbe for et firma jeg kjenner til fra tidligere, røper han.

PS: 2018 har vist seg å være et vanskelig år når det gjelder skader og Dimension Data. Tidligere denne måneden kunne Mark Renshaw melde om brudd i bekkenet etter et ublidt møte med en bil under grunntreningen foran neste sesong. Les mer om det her!

Tagget med: , ,

Les også disse