VIL TIL VUELTAEN: Mathieu van der Poel. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Vuelta-direktøren: – Umulig å invitere Van der Poel

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.12.19 15:20

Del på    

Wildcard-prioriteringer skaper problemer for den spanske Grand Touren.

(procycling.no): Det er ingen hemmelighet at Mathieu van der Poel og hans lag Corendon – Circus har et ønske om å delta i Vuelta a España kommende sesonge. Nederlenderens første Grand Tour vil i så fall komme etter OL i Tokyo.

Prokontinentallaget Corendon – Circus er imidlertid avhengige av en wildcard-invitasjon, og Vuelta-direktør Javier Guillen ønsker naturlig nok ikke komme i veien for å ha Amstel Gold Race-vinneren på startstreken neste år når rittet rulles i gang i Utrecht, men regelverket rundt wildcard-ordningen og «nasjonale interesser» skaper hodebry for arrangøren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er en stor ære at en verdensklasserytter som Mathieu vil starte vueltaen, sier Guillen til Wielerfilts.

– Han setter standarden og vil bringe med seg et spetakkel, men det kan bli komplisert å få laget hit. Jeg har plass til 22 lag i vueltaen. Man har 19 WorldTour-lag i tillegg til Total Direct Energie, det beste prokontinentallaget er automatisk invitert. Det betyr at jeg bare har to wildcard-invitasjoner igjen, mens det fra før er tre spanske lag som etterspør en invitasjon, sier Guillen med referanse til Caja Rural-Seguros, Burgos-BH og Fundación Euskadi.

– Dermed er blir det nærmest umulig å invitere Van der Poels lag.

Giro d’Italia har hatt liknende problemer. Giro-arrangør Mauro Vegni og Total Direct Energie ble imidlertid enige om at det franske laget forsaket sin automatiske invitasjon, slik at det skulle være plass til de mindre, italienske laget.

Wildcardene til neste års Vuelta a España blir offentliggjort i forbindelse med Baskerland rundt i april.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse