SURT: Viviani måtte se McCarthy juble over målstreken. Foto: Tim De Waele

Viviani skuffet etter at seieren glapp

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 28.01.18 09:54

Del på    

Kom akkurat for sent for å ta seieren i Cadel Evans Great Ocean Race.

(procycling.no): Elia Viviani (Quick-Step Floors) var nære på å ta skalpen på hjemmehåpet Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) under Cadel Evans Great Ocean Road Race søndag.

Etter at italienerens gruppe så vidt klarte å få kontakt med frontgruppen inne på oppløpet, var det duket for en thrilleravslutning i Geelong.

Dessverre for Vivianis del åpnet Katusha-Alpecin-rytter Maurits Lammertink spurten tidlig, og det ble vanskelig for den nyervervede Quick-Step-rytteren å komme forbi hele gruppen. Likevel fant han en åpning og kom i stor fart, men det holdt akkurat ikke for sølvmedaljøren fra EM i Herning.

Jay McCarthy kunne dermed juble som den første australske vinner av Evans’ ritt. For Viviani var det mer blandede følelser etter rittet.

– Dette er et ritt jeg har veldig lyst til å vinne. Dette og San Remo. Det er ikke mange endagsritt i WorldTouren jeg kan vinne, og det er klart det er skuffende når jeg er så nærme som nå, poengterer han overfor cyclingnews.com etter rittet.

– Fornøyd med formen min

Til tross for nederlaget søndag, er det mye som tyder på at Viviani blir en farlig mann i flere ritt i løpet av årets sesong. Han er fornøyd med å vise god form så tidlig, og håper å ta flere seire enn under fjorårssesongen.

I dag var han veldig nære – men målstreken kom noen meter for tidlig for den italienske raketten.

– Når jeg ser at det er 500 meter igjen, prøver jeg å komme tilbake til den første gruppen og gjøre min spurt. Jeg ser at det er rom på høyresiden, og prøver å gå bakfra med dobbel hastighet, men de andre har allerede startet å spurte. Når jeg passerer Gerrans, tenker jeg at jeg kanskje kan klare det, men McCarthy kommer fra venstre veldig raskt. Han hadde en sykkellengde på målstreken, så jeg klarte ikke å tette den luken. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det, men jeg gjorde mitt beste, og laget jobbet veldig bra. Jeg er fornøyd med formen min, analyserer Viviani.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

PÅ PODIET: Elia Viviani, Jay McCarthy og Daryl Impey sprutet sammen på podiet etter rittet. Foto: Tim De Waele.

Hadde skadde lagkamerater i tankene

Tidligere i uken ble Quick-Step-rytterne Laurens de Plus og Petr Vakoc påkjørt av en bilist på treningstur og sendt på sykehus. Vakoc brakk flere ryggvirvler, mens de Plus unngikk de verste skadene. Skrubbsår og mindre lunge- og nyreskader ble påført ham.

Quick-Step-leiren i Australia er naturligvis preget av det som skjedde, men har brukt det som motivasjon for å levere resultater. På lagmøtet ble det bestemt at rytterne skulle kjøre for å gi styrke til sine skadde lagkamerater.

– Vi er lei oss for å høre det, og vi er også bekymret når vi sykler på veien. Det er veldig farlig å sykle på veien og trene.

– Det er gode nyheter at operasjonen til Vakoc gikk bra. Han er ikke i supergod form, men han kan komme tilbake raskt. Vi håper alle sykkelryttere har mer oppmerksomhet på veien, og det gjelder også bilistene.

 

 

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse