Prøv Procycling Pluss idag

OVERRASKET: Deceuninck Quick-Step og Julian Alaphilippe lurte konkurrente på den sjette etappen i Tirreno-Adriatico. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Se Alaphilippe sjokkere i massespurten

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.03.19 16:31

Del på    

VIDEO: Deceuninck Quick-Step viste klasse i merkelig spurt.

(procycling.no): Den sjette etappen av Tirreno-Adriatico ble spurternes siste mulighet for å hente etappeseier i det italienske WorldTour-ritt.

ANNONSE: Tirreno-Adriatico ser du på Eurosport og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Bora-Hansgrohe, Quick-Step og UAE Team Emirates jobbet hardt hele dagen for å samle det til en spurt i Jesi.

Med drøye tre kilometer igjen til mål, ble Davide Ballerini (Astana) og Jose Joaquin Rojas (Movistar), de siste gjenværende fra seksmannsbruddet hentet. Dermed var bordet dekket for seierssultne spurtere.

– Uortodoks spurtopptrekk

Men spurt er ingen eksakt vitenskap, og det ble mandagens etappe et godt eksempel på.

Da spurten gikk, var det ingen av de største spurterne som satt i posisjon. Derimot satt Julian Alaphilippe i perfekt posisjon, og etter et opptrekk fra Maximiliano Richeze, seiret bakkespesialisten overraskende.

Dermed tok han sin andre etappeseier i årets Tirreno-Adriatico.

– Det var et uortodoks spurtopptrekk, sa Eurosports ekspertkommentator, Stig Kristiansen.

Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) ble nummer to, mens Quick-Steps egentlige spurter, Elia Viviani ble nummer tre.

Se video av målgangen her! Bilder fra Eurosport.

ANNONSE: Få tilgang til all sykkel fra Eurosport her. 

Etter rittet kunne den franske stjernen avsløre at Elia Viviani hadde sagt til ham at han kunne gå for sprinten, og at Alaphilippe hadde tatt på seg oppgaven som å være sisteopptrekker for italieneren.

Hør hva franskmannen hadde å si etter å ha overrasket alle på oppløpet her (video fra Eurosport Norge):

Sagan for tidlig fremme, Gaviria kom aldri frem

Peter Sagan lå veldig offensivt plassert langt fremme inne på den siste kilometeren. Med en snau kilometer igjen befant han seg i andreposisjon på hjulet til en Quick-Step-rytter, med resten av Patrick Lefeveres ulveflokk bak seg.

Den slovakiske mesteren mistet imidlertid fart da han ble avlevert i front med 7-800 meter igjen. Dermed falt han bakover i feltet, og fant ingen åpning til spurten.

KUNNE JUBLE: Julian Alaphilippe tok en noe uventet seier i massespurten på den sjette etappen i Tirreno-Adriatico. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Heller ikke Fernando Gaviria (UAE) fant åpningen på slutten. Faktisk var Simone Consonni foran sin colombianske lagkamerat i mål.

ANNONSE: Husk at du ser både Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo på Eurosport og Eurosport Player denne uka. Skaff deg tilgang her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse