Prøv Procycling Pluss idag

SOLA ARENA: Slik var sykkelvelodromen i Sola kommune skissert da den skulle ligge på den opprinnelige tomta på Soma. Nå er tomten flyttet til sentralidrettsanlegget i kommunen og navnet endret til Sola Arena. Velodromen nærmer seg første spadetak. ILLUSTRASJON: Ensign Reklamebyrå

Velodrom i forbundets hender

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 18.01.15 14:26

Del på    

Mandag avgjøres Sola Arenas skjebne.

Det har i lengre tid vært planlagt et sykkelvelodrom i Sola kommune i Rogaland. Sola Arena er tiltenkt som internasjonal konkurransearena for banesykling, med fasiliteter til å huse 2000 tilskuere.

– Akkurat nå er det tilslutning fra alle samarbeidskommunene, og vi venter på svar fra sykkelforbundet, sier ordfører i Sola kommune, Ole Ueland til procycling.no.

Dersom prosjektet godkjennes i sykkelforbundet, skal det videre til idrettsforbundet som må anbefale anlegget til kulturdepartementet.

Sykkelforbundet har sitt styremøte allerede mandag. Det bekrefter president Harald Tiedemann Hansen overfor procycling.no.

– Jeg kan ikke gå ut og forskuttere styrets behandling, men stemningen for et sykkelvelodrom i Norge er veldig høy, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POSITIV: Sola-ordfører Ole Ueland sier første spadetak er realiserbart iløpet av det neste året: Foto: Elisabeth Tønnessen

POSITIV: Sola-ordfører Ole Ueland sier første spadetak er realiserbart iløpet av det neste året. Foto: Elisabeth Tønnessen

Interkommunalt prosjekt
Sola kommune har gått inn i det som kalles interkommunalt samarbeid med nabokommunene Sandnes, Randaberg og Stavanger. Allerede er praktarenaene som Randaberghallen (fotball), Sørmarka Arena (skøyter) og Sandneshallen (friidrett) realisert.

Nå er det Sola sin tur til å sluttføre sitt prosjekt.

– Nå ønsker vi å sende fra oss prosjektet til departementet for en idrettsfaglig vurdering. Det som har skjedd lokalt er at de fire kommunene har gitt tilslutning til at prosjektet kan sluttføres innenfor en kostnadsramme. Vi som vertskommune har satt av penger til tomt og skisseprosjekt, sier Ueland.

Anlegget skal ligge i tilknytning til sentralidrettsanlegget på Sola og det forventes byggestart iløpet av ett år.

315 millioner
Ueland og resten av prosjektgruppen håper staten kan ta halvparten av den totale prisen på rundt 315 millioner kroner. Resten tar det interkommunale selskapet som har fått navnet Folkehallene.

– Modellen sikrer i tillegg årlige tilskudd til prosjektene slik at driftsutgiftene er i orden, fortsetter ordføreren.

Sykkelpresidenten på sin side mener det er på tide at sykkelsporten rykker fram i køen når det kommer til statlig støtte til idrettsanlegg.

– Vi har vært langt bak lenge nå. Det er 69 år siden vi hadde et permanent velodrom i Norge.

– Ordføreren i Sola sier målet er å ta første spadetak iløpet av ett år.

– Da kan ikke jeg være noe dårligere enn ham, men det er mange og lange prosesser man skal gjennom først, svarer Tiedemann.

- VÅR TUR: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mener det er sykkelsportens tur til å motta støtte fra staten til idrettsanlegg. FOTO: Jarle Fredagsvik, www.procycling.no

– VÅR TUR: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mener det er sykkelsportens tur til å motta støtte fra staten til idrettsanlegg. FOTO: Jarle Fredagsvik, www.procycling.no

Tagget med: ,

Les også disse