FERDIG VERSJON: Slik skal Sola Arena se ut når den er ferdig. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio AS, Kristiansand

Sola Arena utsatt ytterligere

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.05.20 10:39

Del på    

Planlagt overtakelse har nå blitt skjøvet til 30. oktober.

(procycling.no): Sola Arena skal bli den første permanente innendørsvelodromen i Norge, men det har etter hvert blitt stadige utsettelser på prosjektet, som egentlig skulle stått ferdig i årsskiftet 2019-2020. Siden har det blitt skjøvet til påsken, og da procycling.no inspiserte forholdene i fjor høst, var målet en åpning i løpet av andre kvartal.

I februar skrev Stavanger Aftenblad om «kjepper i hjulene» for den nye velodromen, og fredag skrev den samme avisen at 30. oktober nå er den planlagte overtakelsen.

Styreleder i Folkehallene IKS, Per A. Thorbjørnsen, sier til Aftenbladet at en viktig årsak var at bygget verken var tett eller hadde den optimale luftfuktigheten for å montere selve sykkelbanen før i april.

Den pågående Covid-19-pandemien gjør også arbeidet vanskelig.

– Selve velodromen skal installeres av et tysk selskap. Reiseråd og nedstengning har gjort det vanskelig å få arbeiderne inn i Norge, sier Thorbjørnsen.

Har måttet be om mer penger

Foreløpig ser de ikke på utsettelsen som et stort driftsmessig problem, all den tid alt for øyeblikket er stengt uansett på grunn av pandemien.

Samtidig har de også måtte be eierkommunene (Stavanger, Sola, Sandnes og Randaberg) om seks til ni millioner ekstra for å få velodromen ferdig.

– Det er klart det ikke er kjekt å måtte be om mer penger på grunn av overskridelser. Men dette er første gangen det blir bygd en sykkelvelodrom i Norge. At ikke alt har gått helt etter planen, er ikke så overraskende. Og i tillegg har vi fortsatt et håp om å komme i mål på budsjett. Både fordi det nok kan spares inn en del andre steder, og fordi vi ikke vet den eksakte kostnaden før byggeregnskapet er klart, sier Thorbjørnsen.

Velodromen har blitt trukket frem som en viktig brikke for blant andre Team Coop på veien videre, og de signerte i høst de to tempospesialistene Iver Johan Knotten og Stein-Erik Eriksen.

– Når den kommer, så regner jeg med at det blir lengre perioder der. Det er en god måte å trene på og ikke minst når det kommer til testing av utstyr, posisjon og alt mulig snacks man kan teste på en velodrom. Jeg gleder meg virkelig til den kommer, sa Knotten til procycling.no for et halvt år siden.

Sola Arena nærmer seg: – Vil tilpasse oss slik at folk synes det er interessant

Tagget med:

Les også disse