STIGENDE FORM: Edvald Boasson Hagen merker at formkurven peker oppover. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

– En veldig uforutsigbar finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.07.19 16:55

Del på    

Dimension Data holder mulighetene åpne foran kupert finale på tredje etappe.

BINCHE (procycling.no): Etter to etapper i Belgia kommer Tour de France omsider hjem til opprinnelseslandet når den tredje etappen kulminerer med en tøff avslutning i Épernay.

Edvald Boasson Hagen starter ikke uten ambisjoner om å hevde seg i toppen, men nordmannens sportsdirektør i Dimension Data, Gino Van Oudenhove, mistenker at finalen kan bli i overkant tøff for 32-åringen fra Rudsbygd.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tenker det er veldig uforutsigbart i dag. Det er smale veier, opp og ned, posisjonering blir veldig viktig. Ineos og Astana, skal de kjøre full gass? Hvor blir det hardkjør og hvor blir det blokkert. Det er mange ulike scenario som kan utspille seg. Vi har ennå ikke kommet til en konklusjon om hvordan dette løpet blir, sier Van Oudenhove til procycling.no før start.

Edvald i stigende form

De fire kategoriserte stigningene som venter på vei inn mot champagne-hovedstaden, duker for det som bør bli en finale med mye sprut: Côte Nanteuil-la-Forêt (1.1 kilometer à 6.8%), Côte d’Hautvillers (900 meter à 10.5%), Côte de Champillon (1.8 kilometer à 6.6%) og Côte de Mutigny (900 meter à 12.2%), i tillegg til Côte du Mont Bernon (1 kilometer à 5%) som topper ut bare fire kilometer fra målstreken. De siste 500 meterne har dessuten en stigning på åtte prosent.

Med medvind på de siste fem milene føler Van Oudenhove at etappens utvikling blir ekstra vanskelig å forutse. Derfor har Dimension Data forberedt seg på utfall der både Michael Valgren, Reinardt Janse van Rensburg og Boasson Hagen kan spille en rolle.

– Det spørs om ikke finalen blir litt i overkant for Boasson Hagen. Men det kan bli veldig kontrollert. Fort, men kontrollert. Så kanskje til og med (Giacomo) Nizzolo sitter der. Så… I dag må vi ta noen avgjørelser i løpet.

– Formen til Edvald er ikke helt topp ennå. Men han føler seg bedre nå etter noe harde dager. Så han går ut ifra at fra nå blir det bare bedre.

– I dag får vi en del svar (om Edvalds form), men jeg tror ikke vi skal få noen panikk, eller bli veldig kritisk, om det ikke går veien. For finalen i dag er veldig hard.

Kan bli overraskelse

Eksplosive klassikerryttere som Greg Van Avermaet (CCC), Julian Alaphilippe (Quick-Step), Wout van Aert (Jumbo-Visma) og Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nevnes blant toppfavorittene til å vinne mandagens etappe. Klatresterke spurtere som nevnte Nizzolo, Caleb Ewan (Lotto-Soudal) og Michael Matthews (Sunweb) avskrives ikke, mens rene klatrere som Alejandro Valverde (Movistar) og Dan Martin (UAE) ei heller utelukkes.

– Favoritter er type Alaphilippe, Sagan. Hvor stor gruppen blir, er avhengig av hva som skjer i den to kilometer biten fra fem til tre kilometer. Der kan mye skje. En komplett overraskelse kan vi få. De klassiske navnene, Van Avermaet og de, er nødt til å ta noen sjanser. Som sagt, det er veldig uforutsigbart i dag, sier Van Oudenhove – som tror ikke den gule ledertrøya forsvinner ut av Jumbo-Vismas grep etter etappen.

– Teunissen og Jumbo-Visma har vist seg veldig sterke. Så det blir ikke bare-bare å kjøre dem ut av gul trøye.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse